Hardlopen puzzelwoorden en synoniemen

hardlopen puzzelwoordenHardlopen als puzzelwoord levert verrassend veel synoniemen en andere woorden voor de activiteit van hardlopen op! Hier onder een overzichtje van alle woorden die ik kon vinden die hardlopen betekenen!

Hardlopen: puzzelwoord en synoniemen

 1. IJlen
 2. Benen
 3. Geren
 4. Lopen
 5. Pacen
 6. Racen
 7. Draven
 8. Sjezen
 9. Reppen
 10. Hollen
 11. Joggen
 12. Runnen
 13. Glippen
 14. Snellen
 15. Spoeden
 16. Spurten
 17. Schieten
 18. Spankeren
 19. Galopperen
 20. Jagen
 21. Reppen
 22. Spoeden
 23. Stormen
 24. Stuiven
 25. Vliegen
 26. Koersen

Welke gebruik ik?

Zelf zeg ik meestal dat ik ga lopen of hardlopen. Het woord rennen gebruik ik ook regelmatig.

Joggen zeg ik eigenlijk nooit. Maar joggen heeft in Hardloophand niet zo'n goede naam heb ik het gevoel. Het wordt in mijn beleving gezien als een zwakke vorm van hardlopen. Hardlopers worden meestal ook niet graag 'jogger' genoemd. Het woord hollen gebruik ik wel eens, maar niet om te zeggen dat ik mijn hardlooprondje ga doen.

Het woord pacen ken ik vooral in de zin van iemand die meeloopt tijdens het hardlopen om het looptempo aan te geven.

Welke woorden gebruik jij?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.