Vivofit 3 activity tracker: review

vivofit 3 activity trackerInmiddels draag ik de Vívofit 3 activity tracker een week.

Tijd dus voor een review!

Voor de productomschrijving, en voor informatie over wat je kunt verwachten van de Vívofit 3 activity tracker verwijs ik graag naar mijn introductiepost over de Vívofit 3!

Vívofit 3 activity tracker: mijn ervaringen

Prettige verpakking

Stap één was uiteraard de Vívofit 3 uit de verpakking halen. Nou kunnen verpakkingen afschuwelijk zijn, en een mens tot wanhoop drijven. Het valt soms werkelijk niet mee om je product er uit te pulken. Maar de Vívofit 3 activity tracker kon ik gelukkig makkelijk uit het doosje halen.

Vívofit 3 activity tracker om doen: een werkje voor 2 personen!

Het omdoen van de Vívofit 3 ging een stuk lastiger! Ik weet niet wie de constructie van het bandje heeft bedacht, maar ze hebben dus niet gebruik gemaakt van een systeem dat al jarenlang heel goed werkt: een gesp, zoals bij horloges wordt gebruikt.

Nee, de Vívofit 3 werkt beslist niet als een horlogebandje. Het bovenbandje heeft namelijk een soort van haakjes. En die moet je vervolgens in de gleufjes van het bandje duwen. En als je dat gelukt is, moet je een rond wieltje omdraaien, om de constructie als het ware op slot te zetten. Anders zou je de Vívofit kunnen verliezen. Het punt is dat het heel erg lastig is om dit met één hand te doen! En de andere hand is niet vrij, want daar zit de Vívofit 3 om.

Het is me uiteindelijk wel gelukt, maar ik vind het een heel irritant systeem!

Vívofit 3 activity tracker: hij doet het niet?!

Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen. Maar dit keer had ik hem uitgebreid gelezen en in mijn hoofd geprent, 's avonds in bed. Dus de volgende ochtend wist ik precies welke stappen ik moest nemen om de Vivovit 3 in gebruik te nemen.

Ik dacht dan ook dat mijn Vívofit 3 geactiveerd was. Maar na een paar dagen viel het me op dat hij weliswaar mijn stappen telde, maar dat ik volgens de bijbehorende ápp nog geen stap had gezet!

Gelukkig volgt mijn oudste zoon een opleiding Game Developer en is goed in dit soort dingen. Hij ontdekte dat ik mijn Vívotfit 3 niet had aangemeld. Deze stap vond ik niet duidelijk terug in de gebruiksaanwijzing. Dankzij mijn zoon lukte het om de tracker aan te melden, en warempel: nu werden mijn activiteiten wel goed geregistreerd!

Vívofit 3 activity tracker: handig als horloge

Wat ik heel handig vind aan de Vívofit activity tracker is dat de tijd altijd zichtbaar is. Dat is mijn Fitbit Charge HR namelijk niet het geval. Daar moet ik altijd eerst op het knopje drukken op het display te activeren. Ook is het display helder en goed leesbaar.

De challenges zijn erg leuk

Op de bijbehorende app van de Vívofit 3 kun je meedoen aan uitdagingen. Je ziet dan ook je plaats in het klassement, en wie er onder en boven je staan. Ik moet zeggen dat ik dit verrassend leuk vind. Ik heb ook echt geklikt op mijn concurrentie, om te zien wie er meer stappen had gezet dan ik. Helaas was hun profiel afgeschermd, maar ik merk dat dit klassement stimulerend werkt om meer stappen te zetten.

Vívofit 3 activity tracker: ik mis de hartslag metingen

Het grootste nadeel van de Vívofit 3 activity tracker vind ik dat hij niet mijn hartslag meet. Dat doet mijn Fitbit Charge HR wel. Ik vind dat echt wel een groot nadeel aan de Vívofit 3, en een reden waarom ik de voorkeur geef aan mijn Fitbit Charge HR.

De Vívofit 3 activity tracker en hardlopen

Omdat de Vívofit 3 activity tracker je hartslag niet meet, is hij vooral leuk als stappenteller bij het hardlopen. Deze activity tracker is dus beslist géén vervanging voor een hartslagmonitor. Het is echt een áctivity tracker.

De Vívofit 3 versus de Fitbit Charge HR: pluspunten Vivofit

 • Ik vind het model van de Vívofit 3 wat vrouwelijker dan de hoekige Fitbit Charge HR.
 • De Vívofit heeft een display dat aanblijft. Bij de Fitbit Charge HR moet je eerst drukken om het scherm te activeren.
 • De Vívofit biedt de mogelijkheid om je activity tracker een leuker bandje te geven, en te personaliseren.
 • Hij 'synct' sneller met mijn iPhone5c dan de Fitbit Charge HR.
 • De Vívofit kun je omhouden onder de douche. De Fitbit Charge HR niet.

De Vívofit 3 versus de Fitbit Charge HR: minpunten Vívofit

 • Het irritante bandje dat bijna niet om te krijgen is.
 • Geen meting van je hartslag zones.
 • Na een jaar moet je mogelijk de batterij vervangen van de Vívofit. De Fitbit Charge HR kun je gewoon opladen aan je computer.
 • Het display van de Vívofit 3 kun je niet in het donker lezen. De Fitbit Charge HR wel.

Conclusie over de Vívofit 3 activity tracker

De Vívofit 3 activity tracker is een leuke activity tracker. Maar hij is erg lastig om óm te doen, en meet bovendien je hartslag niet. Om die reden raad ik hem niet aan.

Voor 1 tientje extra heb je een Fitbit Charge HR die óók je hartslag meet en die je wél gewoon makkelijk om je arm kunt doen.

Maar als je puur op zoek bent naar een stappenteller die je bovendien motiveert om meer stappen te zetten, dan is de Vívofit 3 wel leuk. Ook omdat hij je waarschuwt als je een uur lang niet hebt bewogen. Dat heeft hij dan weer voor op de Fitbit Charge HR die stilletjes blijft zwijgen al zit je de hele dag.

Praktische informatie over de Vívofit 3 activity tracker

De adviesprijs van de Vívofit 3 activity tracker ligt rond de 120 euro. Bij bol.com bestel je er eentje voor 119,99.

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik ben gek op mijn fitbit charge HR, in de kleur "plum" !
  Je zegt dat je altijd op een knop moet drukken om de tijd te zien, maar dat is niet zo.
  Als je arm naast je lichaam hangt, en je maakt met je arm een snelle beweging om de tijd te zien. Komt hij zonder drukken op het scherm. Dus je moet met een beetje overdreven manier op je horloge gaan kijken. Maar dan hoef je in ieder geval niet te drukken.

  En ik vind het ook superhandig,dat als je telefoon in je tas gaat, je kan zien op je fitbit wie er belt!!

  Het aanmelden op mijn telefoon ging ook heel goed !!

 2. Een leuk kado voor mezelf die fitbit. Lijkt mij ideaal. Nu kijk ik regelmatig op mijn telefoon, voor de tijd voor de afgelegde kilometers, en nog veel meer.

  Ik neem het serieus in overweging. Kijk al een tijdje om een nieuw horloge te kopen, die fitbit is een mooi alternatief,
  Op de telefoon app van Apple kun je ook een kilometer en stappen bij zetten, als je heerlijk zonder telefoon op stap bent geweest.

  Ik hoef geen internet abonnement er bij te nemen? Of verplicht de telefoon in de buurt te houden? Ik vind het heerlijk om soms telefoonvrij weg te gaan.

  1. Nee, je hebt je smartphone er helemaal niet bij nodig. En aan het eind van de dag 'sync' je de fitbit met je smartphone en staat alles er op.

   Ik kijk ook geregeld op mijn Fitbit om te zien hoe laat het is.

 3. Ofschoon er een aantal minpunten aan zitten denk ik wel dat dit bandje een leuke uitkomst zal zijn voor me. Ik zit zelf ook te streven naar de 10.000 stappen op een dag aangezien het bewezen is dat dit velen malen effectiever is dan 3 keer per week jezelf uitsloven in de gymzaal. Alleen een geheugensteuntje of een motivator ontbreekt bij me en dat zou dit bandje al kunnen zijn 🙂

  1. De Vivovit 3 is het handigst als je er aan herinnerd wilt worden dat je weer moet gaan lopen. Die geeft dan namelijk een piepje. Dat doet de Fitbit HR dan weer niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.