Wat vind jij belangrijk aan hardloopkleding?

hardloopkleding

In veel hardloopkleding wil ik nog niet dood gevonden worden. Ze hebben standaard van die lelijke, felgekleurde vinnen, en lijken te schreeuwen:

'Kijk mij eens! Ik ben een hardloper!'

Maar ik wíl er helemaal niet zo nadrukkelijk uit zien als een hardloper. Liever zie ik er gewoon sportief uit, in kleding die ik bij wijze van spreken ook in het dagelijks leven kan dragen

Techniek hardloopkleding wel belangrijk

Hoewel het qua vormgeving niet zo nadrukkelijk hoeft van mij, hecht ik wel heel veel waarde aan de techniek van hardloopkleding. Ik koop alleen hardloopkleding die mij belooft dat vocht en zweet van mijn huid worden weggetransporteerd. Denk aan termen als 'climacool' en 'coolmax'.

Als ik hardloopkleding koop let ik dus op twee dingen: ziet het er leuk uit, en voldoet het aan mijn technische specificaties? Als aan één van beiden niet voldaan wordt, koop ik het niet. Als er bijvoorbeeld hele goed Asics tights zijn, die emmers met zweet opvangen, maar er staan uitbundige strepen op, dan blief ik die broek niet!

Eén van mijn beste aankopen is een capri running tight van de Action, die simpelweg zwart is, zonder fratsen, maar die wel 'wicking power' heeft.

Samengevat: 4 dingen waarop ik let bij de aankoop van hardloopkleding

  1. De soort stof: moet vocht transporteren
  2. Het uiterlijk: geen stomme strepen a.u.b.
  3. De prijs: 30,- vind ik een grote som voor een hardloopbroek, en daar ligt meteen mijn grens. Liever blijf ik daar ver onder.
  4. Hardloopkleding moet lekker zitten. Dat wil zeggen dat het niet opkruipt, afzakt of andere irritante dingen doet!

Wat vind jij belangrijk bij hardloopkleding?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.