Moederschap en hardlopen

Hardlopen is goedkoper dan therapie

Vijf ruzieënde kinderen, fulltime om me heen vanwege alweer een schoolvakantie, hebben mijn zenuwen geen goed gedaan. Vanmorgen werd ik wakker en wilde het liefst de dekens over mijn hoofd trekken en er nooit meer uitkomen.

Maar aangezien dat zinloos is (kinderen vinden je altijd en overal!) greep ik naar de beste remedie voor acute moederstress: hardlopen. Ik trok mijn hardloopschoenen aan, zei tegen de kinderen dat ze een half uurtje mochten tv kijken, en rende zo hard ik kon de deur uit.

Langzaam maar zeker kalmeerden mijn gedachten en begon ik me beter te voelen. En aan het eind van mijn loop voelde ik me klaar voor de wereld, ja zelfs voor mijn kinderen.

Waar zou ik zijn zonder hardlopen.

Waarschijnlijk ergens huilend in de wc.

Similar Posts

One Comment

  1. Geweldige blog Nicole, en hoewel ik zelf niet hardloop, ik vind de ‘kreet hardlopen is goedkoper dan therapie’ erg goed! Wat heb je zelf veel in de hand hè? Erg grappig verwoord!

Leave a Reply