Hardlopen in 'Zoek de Diepe Rivier in jezelf'

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken waarin de hoofdpersoon gaat hardlopen!

Dit keer een passage uit 'Zoek de diepe rivier in jezelf' van Abby Seixas. Geen roman, maar een 'praktische gids voor vrouwen om te leren aan de rem te trekken, zichzelf te hervinden en zich weer bewust te worden van wat er echt toe doet.'

Abby Seixas werkt al vijfentwintig jaar als psychotherapeute, maar richt zich de laatste twaalf jaar vooral op vrouwen die meer rust en balans willen in hun leven. Ze is moeder van twee volwassen kinderen, en woon met haar echtgenoot in Boston.

De passage over hardlopen:

'Wanneer ik hardloop, verdwijnt al het lijsten maken uit mijn hoofd. Ik ben er gewoon, met mijn adem, met mijn bewegende lichaam, met de lucht, het wegdek. Het brengt me terug naar de basis, terug naar mezelf.'

Similar Posts

One Comment

  1. Ik wil ook weer!
    Eerst knie-klachten afwachten en het moet wel ietsje minder koud zijn buiten...
    Komt wel goed dus nu de lente staat te trappelen om de hoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.