Hardlopen in 'Dit mooie leven'

Wanneer het leven van het succesvolle echtpaar Richard en Liz Bergamot in duigen valt, gaat Richard steeds vaker hardlopen. Het is zijn manier om met de stress om te gaan.

Onderstaand citaat uit Dit mooie leven beschrijft prachtig de psychologische voordelen die hardlopen kan bieden in tijden van stress.

'Richard versnelt zijn pas. De ene voet na de andere terwijl zijn armen hem als zuigers voortstuwen, zijn ademhaling gelukkig regelmatig, diep, kalm. Hij houdt van hardlopen. Hij heeft altijd van hardlopen gehouden.

Tegenwoordig zit die liefde nog dieper, zelfs al krijgt hij met de dag meer het gevoel dat hij in een tredmolen loopt - want waar loopt hij eigenlijk heen. Dat begint hij zich af te vragen. Toch houdt hij van het gevoel van bevrijding dat het lopen hem geeft. Geen leeg hoofd, zoals Lizzie altijd over yoga praat - of is het wel een leeg hoofd? Nee, meer alsof zijn gedachten vloeibaar en soepel worden.

Het lopen, het ademhalen, verlicht zijn gedachten, gedachten die tegenwoordig continu door zijn hoofd tollen over meerdere frequenties tegelijkertijd: zal hij ontslag nemen? Hoe kan hij zijn plek terugveroveren? Is dit het moment om initiatief te nemen? Hoe kan het dat dit hem is overkomen? Elke seconde dat hij geen gevangene is van zijn eigen geest, is een opluchting voor hem.'

Praktische informatie

Dit mooie leven is te koop bij Bol.com 18,95, en is daar tweedehands verkrijgbaar voor 11 euro.

Lees mijn bespreking van dit boek op Het Moederfront!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.