Hardlopen in Julia & ik

In Camille Noe Pagáns debuutroman Julia & ik, kwam ik weer diverse fragmenten tegen over hardlopen! Julia & ik gaat over de vriendschap tussen hoofdpersoon Marissa en Julia.

Marissa gaat als vrijwilligster werken bij een Take the Lead-cursus. Een programma voor kinderen waarbij ze gaan hardlopen, en waarbij tegelijkertijd wordt gewerkt aan hun sociale vaardigheden.  Marissa is totaal niet sportief, maar komt vanwege haar vrijwilligerswerk dus toch aan het hardlopen.

Hardloopfragment uit Julia & ik

'Ik ben oprecht geshockeerd als ik ontdek dat ik na de eerste kilometer in een prettig soort ritme beland en niet langer de neiging voel me aan de hoogste boom op te knopen. Uiteraard is mijn dunne Old Navy-t-shirt doorweekt en doen mijn dijen pijn van het tegen elkaar aan schuren, maar kennelijk hebben de kortere afstanden die ik de afgelopen twee maanden met de meisjes heb gelopen hun vruchten afgeworpen.

Als ik mijn laatste rondje loop, voel ik me bijna een popster. Wel een bezwete, hijgende, rood aangelopen popster, maar evengeod een popster. Wie had ooit kunnen denken dat ik dit leuk zou vinden? Als Naomi en ik tijdens de coolingdown naast elkaar lopen werpt ze me een veelbetekenende glimlach toe. 'Ziet er goed uit Rogers,' zegt ze terwijl ze met de rug van haar hand over haar voorhoofd veegt: 'Je hebt een runner's high, he?'

'Niet helemaal,' zeg ik spottend, maar in werkelijkheid voel ik praktisch een golf serotonine door mijn hersenen stromen die me zowel ontspanning geeft als het gevoel dat ik de hele wereld aankan.'

Praktische informatie

Julia & ik is voor 19,95 te koop bij Bol.com, en wordt daar tweedehands aangeboden voor 13 euro.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.