Hardlopen in 'Slaap lekker, lieve schat

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken waarin de hoofdpersoon gaat hardlopen!

Dit keer een passage uit 'Slaap lekker, lieve schat' van Dorothy Koomson

'Ik sport niet om er goed uit te blijven zien, om de vetrolletjes tegen te gaan, of om te voorkomen dat mijn echtgenoot vreemdgaat. Ik heb het nodig om met beide benen op de grond te blijven staan. Veilig. Stabiel. Om mezelf te blijven.

Als ik mijn bloed niet elke dag met honderzestig kilometer per uur endorfinen en adrenaline door mijn aderen voel jagen, beginnen dingen me te ontglippen. Ik raak mijn grip op de realiteit kwijt en de langzame afdeling naar het gevoel geen controle meer te hebben, zet in. Daarom ren ik elke dag.'

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.