Hardlopen in 'Smoesjes'

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken waarin de hoofdpersoon gaat hardlopen!

In Smoesjes komt hardlopen er niet zo goed van af!

Passage uit Smoesjes, van Astrid Krijgsman

'Aan hardlopen gaan doen? Ik gruwel al bij het idee. Ik en hardlopen, dat gaat niet samen. Ooit heb ik het twee keer geprobeerd en dat was twee keer te veel. Ik voelde me enorm voor gek lopen in mijn trainingsoutfit - nieuw gekocht voor het hardloopproject - en stopwatch in de hand terwijl ik liep te hijgen als een oud paard.

De eerste dag moest ik telkens één minuut rennen en twee minuten wandelen. En dat twintig minuten lang. Het leek zo simpel en ik begon er zo enthousiast aan, maar na de tweede minuut rennen was ik al zo versleten dat ik als een bejaarde oma op adem moest komen.

De volgende dag ging ik toch opnieuw; ik ben geen opgever. Maar vanwege de spierpijn lukte het me niet eens om een halve minuut te rennen, laat staan de twee minuten die op het programma stonden.

De derde dag had ik geen tijd en vervolgens verzon ik een week lang smoezen om maar niet te hoeven gaan. Uiteindelijk vergat ik mijn hele project gemakshalve en verhuisde mijn trainingsoutfit naar de achter in de kast en dacht er nooit meer aan.'

Commentaar

Deze passage zal ongetwijfeld veel herkenning oproepen! Wat mij opvalt is dat de hoofdpersoon een goed schema heeft gebruikt, maar waarschijnlijk op een veel te hoog tempo is gaan hardlopen. Dit veroorzaakt het Hijgend Hert Syndroom, waardoor menig would-be hardloper afhaakt.

Jammer! Want wie rustig opbouwt, en het een kans geeft, gaat hardlopen vaak echt waarderen.

Praktische informatie

Smoesjes is voor 18,75 te koop bij Bol.com, en is daar tweedehands verkrijbaar vanaf 9,-.

Zie ook Hardlopen in de winter. Kou is geen excuus!

Similar Posts

2 Comments

 1. Zo herkenbaar: te hard van start gaan en er dan achter komen dat het helemaal niet lukt! Hou dan de motivatie maar eens hoog '-)

  Deze kee ben ik begonnen het start-to-run met/van Renate Wennemars op de MP3 en dat is echt super. Zo hoor je ook dat het af en toe nodig is om rustig aan te doen en de volgende keer te knallen en waarom. Heel motiverend en leuk om te doen.
  Zit nu in de laatste training van de 5 km en heb als doel gesteld de 10km te lopen op m'n verjaardag in mei.

  Liefs,

  Ps heb je de hardloopkleding gezien in de folder van Lidl? Spot goedkoop!

  Sinds ik de 1e keer een hele kilometer had gelopen ben ik verslaafd geraakt en nog enthousiaster geworden.

 2. Bedankt voor de tip over de Lidl! Ik ga meteen even kijken in de folder op het internet, want we krijgen hier geen folders meer…

  Renate Wennemars had ik nog niet van gehoord. Klinkt ook goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.