Hardlopen in de Santé

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen, of wordt hardlopen besproken! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken over hardlopen Dit keer een passage uit het tijdschrift Sante.

In de Santé van oktober 2011 staat een portret van freelance journalist en fotograaf Barbara Berkhof, auteur van Hardlopen voor vrouwen.

Barbara vertelt wat hardlopen voor haar betekent, en ik herken daar veel in. Vooral het principe dat als ze niet loopt, ze lamlendig wordt.

'Barbara: Het fijne van hardlopen vind ik dat je het altijd kunt doen, in weer en wind. De natuur is voor mij met hardlopen verbonden. Ik kijk altijd om me heen. Ik kan onderweg enorm genieten van het licht, de kleuren en de dieren.

Tijdens elke loop ervaar ik wel een mooi moment. Al is het landschap kaal en moet ik tegen wind opbeuken, dan denk ik: 'Toch mooi dat ik dit doe.

En dan thuiskomen, lekker douchen en genieten van dat voldane gevoel. Als ik niet loop, word ik hangerig en vervelend.'

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.