Hardlopen in Suseanne

Regelmatig gaan personages in boeken hardlopen! Daarom een speciale rubriek, gevuld met passages uit boeken waarin de hoofdpersoon gaat hardlopen!

Dit keer een passage uit 'Suseanne' van Saskia Berris, die mij uit het hart gegrepen is!

'Vandaag heb ik een duurloop gedaan. Het ging lekker. Mijn benen voelden sterk en mijn ademhaling was goed. Ik heb mij al vaak afgevraagd waarom ik hardlopen nou eigenlijk zo leuk vind.

Een absoluut antwoord heb ik nog niet gekregen, maar het heeft iets te maken met vrij zijn. Hardlopen geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Zo gauw ik mijn hardloopschoenen aantrek en een looppas inzet, ben ik vrij. Vrij van zorgen, vrij van Het Dagelijks Leven, vrij van deze aardse dimensie.

Dan ben ik niet meer 'moeder van,' 'vrouw van,' of 'dochter van.' Dan ben ik niet eens meer Suseanne. Dan ben ik, ik. Dan volstaat te Zijn.'

Herken jij je hier ook in?

Similar Posts

One Comment

  1. Dan val ik waarschijnlijk echt onder de categorie: niet lopers. Toch herken ik wat je zegt over het vrije gevoel. Dat heb ik met fietsen. Vooral met wind mee 🙂 Mooi om te lezen dat je zo'n passie hebt voor hardlopen!

    Anneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.