Hardlopen en een bikini klaar lichaam

 

bikini klaarNu de zomer nadert zie je overal ineens van die trainingsplannen opduiken die je een Bikini body beloven. Oftewel een lichaam dat er goed uit ziet in een bikini. Ik word daar altijd een beetje moe van. Want is het niet veel eenvoudiger om gewoon een badpak aan te trekken?! Waarom moeten we per sé een bikini dragen, en er dan ook nog glad en strak uit zien? Wie heeft dat in vredesnaam bedacht. Mannen doen dat een stuk slimmer. Die trekken gewoon een strakke speedo aan, ongeacht hun lichaam!

Bikinifähig lichaam in 12 weken met Kayla Itsiness

Maar blijkbaar zijn er velen die daar anders over denken, want die trainingsplannen voor een strak bikinilichaam zijn populair. En toegegeven: badmode is wreed! Het laat veel van je lichaam zien. Heel veel. Het populairste trainingsprogramma is van de 23-jarige Kayla Itsines uit Australië met haar Bikini Body Guide. Zij belooft een bikinifähig lichaam in 12 weken. Kayla Itsines gaat zelfs op tour, en doet ook Nederland aan. De prijzen voor haar trainingsplannen beginnen vanaf 67 USD.

Ben je meer van de gratis work-outs, dan kun je ook kiezen voor de Mama Stralend Fit Bikini Challenge.

Helpt hardlopen voor een bikini body?

Veel hardlopers geven aan dat hun lichaam er strakker van wordt. Afvallen met hardlopen is een bekende methode, en het kan zeker helpen om wat kilo-tjes kwijt te raken. Mits je na het hardlopen niet gaat compenseren door extra te eten. Iets wat veel beginners doen. Ze zijn zo onder de indruk van het feit dat ze hard hebben gelopen, dat ze met een gerust hart een Big Mac naar binnen werken. Maar vergis je niet: om een Bic Mac te verbranden moet je minsten een uur hardlopen. Hoewel je dus zeker kunt afvallen met hardlopen, is het wel een kwestie van een lange adem.

Alleen hardlopen is niet genoeg

Maar om je hele lichaam strak en glad te krijgen is hardlopen niet genoeg. Dan moet je toch echt ook aan de krachttraining. Daarmee kun je specifiek klassieke probleemgebieden trainen. Denk aan:

  • Buik
  • Billen
  • Heupen
  • Bovenarmen
  • Rug

Met de crosstrainer kun je deze gebieden ook aanpakken trouwens.

Wat als je gewoon geen bikini wilt dragen?

Er zijn vrouwen die zich niet prettig voelen in een bikini. Dan is een badpak een prima alternatief. En als je ook nog het liefst rustig thuis wilt passen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij OTTO.

Gebruik jij hardlopen om je lichaam voor te bereiden op de zomer?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.