Hardloopkleding op school

Eerder schreef ik over sportkleding dragen naar school. Ik doe dat dus wel, maar moet eerlijk toegeven, dat ik me niet altijd even gemakkelijk voel.

Op donderdagen, als ik de kinderen echt helemaal hun klas inbreng, draag ik bewust een wat langer looprokje, of een lompe korte broek. Terwijl op dagen dat ik ze bij de poort afzet, ik gerust een echt kort rokje draag.

In Engeland schijnen er moeders te zijn die hun kinderen in pyjama naar school brengen! Daar is nu actie tegen ondernomen, en dat kan ik me goed voorstellen. Maar dit impliceert natuurlijk wel dat er een 'dresscode' is op school. En gaat die ook op voor sportkleding? Ik denk het eigenlijk wel.

Het is toch belangrijk dat je er als ouders op school fatsoenlijk bedekt bij loopt, vandaar ook mijn relatief langere looprokje of lompe korte broek die zegt: 'Let maar niet op mij hoor. Ik verbeeld me echt niks.'

En ik denk niet dat als mijn kinderen volgend jaar, na onze verhuizing naar het platteland, naar een nieuwe basisschool gaan, ik daar zal verschijnen in mijn hardloopkleding. In eerste instantie zal ik dan toch in 'burgerdracht' de kinderen afzetten, en me pas thuis omkleden.

Is er bij jullie op school een (ongeschreven) dresscode?
Durf jij in je sportkleding je kinderen naar school te brengen? Waarom wel, of juist niet?

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik breng mijn dochter wel naar school in hardloopkleding, maar zou inderdaad niet in een super kort rokje gaan. Ik let dus inderdaad ook wel op wat ik aan doe.

  2. Ja, ik breng ze in harloopkleidng naar school als ik zou kunnen lopen. Meestal kan dat niet omdat ik Draakje nog thuis heb.

    De dresscode bij ons is hilarisch: je ziet zo of de werkende moeder door moet naar werk (hittepetit in de make-up) of dat ze thuis is die dag (crocs en spijkerbroek).

    Me? I'm neither 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.