|

Hardloophesje zonder mouwen gevonden!

Hardloophesje zonder mouwen

Hèhè, het is me eindelijk gelukt om een simpel hardloophesje zonder mouwen te vinden. De reden dat ik een nieuwe wilde kopen is dat de rits van mijn ruim 10 jaar oude Nike hardloophesje stuk is. Nu we richting herfst en winter gaan, en de temperaturen lager worden merk ik dat ik zo'n hardloophesje echt niet kan missen. Mijn armen zijn nooit zo koud, maar mijn romp wil ik wel graag goed warm houden. Ik heb geen zin in een verkoudheid. Zo'n hardloophesje vind ik echt een ideale extra laag. Ik hoef dan niet een dikke trui aan te doen, maar kan met zo'n hesje de lagere temperaturen prima aan.

Maar het viel dus nog helemaal niet mee om een nieuw hardloophesje zonder mouwen te vinden. Mijn eerste stop was Nike, omdat ik daar mijn oude hardloophesje ook had gekocht. Maar de dunne variant verkopen ze daar helaas niet meer. Ik kwam daar alleen gewatteerde hardloophesjes tegen.

Hieronder een overzicht van mijn criteria voor een hardloophesje.

Hardloophesje zonder mouwen gezocht: criteria

  1. Ik wil een dun hardloophesje. Dus niet zo'n dikke bodywarmer.
  2. Ik wil een hardloophesje van speciaal materiaal dat vocht van het lichaam weg transporteert en ademt.
  3. Het moet lekker zitten.
  4. Als het even kan wil ik een hardloophesje met zowel een rits aan de onder-als bovenkant. Dus dat je het aan twee kanten kunt aanpassen.
  5. Het hardloophesje zonder mouwen moet redelijk geprijsd zijn. En dan heb ik het over zo'n 40,-. Eventueel 60,- als het echt niet anders kan.

Waarom is het zo moeilijk om een hardloophesje zonder mouwen te vinden?

Ik had van te voren niet gedacht dat het zó moeilijk zou zijn om een goed hardloophesje zonder mouwen te vinden. Het eerste waar ik tegenaan liep was dat er vaak niet staat of een hesje van ademend materiaal is. Om die reden viel een hardloophesje van Decathlon af. De prijs was super, het model prima, maar ja. Het was niet duidelijk of het van ademend materiaal was. Kijk dat is deze:

Hardloophesje zonder mouwen

Qua model en kleur hartstikke leuk. Ik zou hem zo gekocht hebben als ik niet vreesde dat hij niet ademend was. Hij kost ook nog eens maar 7,99. 'Geen geld!' zou mijn schoonvader zeggen. Tip voor Decathlon: zet bij sportkleding wat voor type materiaal het is!

Het tweede probleem waar ik tegenaan liep was dat de hardloophesjes van Nike vaak gewatteerd waren aan de voorkant. Bovendien waren ze erg duur.: 80,-.  Hieronder een voorbeeld:hardloophesje zonder mouwen

Uiteindelijk heb ik een hardloophesje zonder mouwen gekocht via ebay.co.uk. Hieronder lees je mijn ervaringen met dit hardloophesje zonder mouwen!

Hardloophesje zonder mouwen van Zephyr

Ik vond uiteindelijk een hardloophesje zonder mouwen, van ademend materiaal, op de Engelse eBay site. Het hesje is van het merk Zephyr, waar ik nog nooit van gehoord had. Dit hardloophesje zonder mouwen belooft de wind tegen te houden, maar tegelijkertijd wel te ademen. Precies wat ik wilde dus. Het hesje heeft reflecterende elementen wat altijd mooi meegenomen is voor een goede zichtbaarheid. Maar ook zonder die reflecterende elementen had ik het wel gekocht: want ik draag in donkere dagen toch altijd ook een Kalenji runlight. Alleen reflecterende elementen op kleding vind ik niet genoeg om veilig te lopen.

Eigenschappen hardloophesje van Zephyr

  1. 4 zakjes met ritsen: 2 zakken aan de voorkant, 1 zak aan de achterkant  en 1 kleine voor je sleutel op de borst.
  2. Je kunt de taille strakker of wijder maken.
  3. Het droogt snel en is ademend.
  4. Het is niet waterproof!
  5. Gaatjes voor een kabeltje van je smartphone of mp3 speler.

Hardloophesje zonder mouwen van Zephyr in de praktijk

Ik kocht dit hesje in maat 10 en het zit keurig. Normaal draag ik maat 38 of M. (Mijn oude Nike hardloophesje was een maat M.) Ik heb dit hardloophesje zonder mouwen inmiddels meerdere keren gedragen. Dat bewijst dat het een goede aankoop is. Want ik heb wel eens kledingstukken gekocht, die ik vervolgens niet droeg... Maar naar dit hesje grijp ik telkens als het buiten frisser is. Ik vind het ideaal. Het enige wat dit hardloophesje zonder mouwen niet heeft, is een rits die twee kanten uit kan. Maar goed je kunt ook niet alles hebben.

Foto's van het hardloophesje zonder mouwen van Zephyr:

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden zeggen ze. Dus hieronder 4 foto's van mij en het hardloophesje zonder mouwen:

Praktische informatie over het hardloophesje zonder mouwen van Zephyr

Ik kocht dit hesje dus via eBay.co.uk bij verkoper Time to run. Dit hardloophesje kost in Engelse ponden 22,99. Inclusief verzendkosten betaalde ik 27 euro voor dit hardloophesje. Dat vind ik een prima prijs. Ik zou zeggen dat het hesje ruim uitvalt omdat ik normaal maat 38 draag. Maar maat 10 (36) zit mij perfect.

Hardloophesje zonder mouwen samengevat

Een hardloophesje zonder mouwen vind ik een ideale oplossing voor als het wat kouder wordt buiten, maar je nog niet een dikkere trui of jas met mouwen wilt dragen tijdens het hardlopen. Zo'n hesje zonder mouwen helpt je perfect door zo'n periode heen. Toch vond ik het verrassend lastig om een goed hardloophesje zonder mouwen te vinden. Van zo'n handig kledingstuk zou ik toch denken dat je die overal zou kunnen kopen! Maar dat bleek dus niet zo te zijn.

Gelukkig heb er uiteindelijk eentje gevonden die perfect is voor zo'n 27 euro.

Wat vind jij van hardloophesjes zonder mouwen? Hoe overbrug jij de periode naar kouder weer met je hardloopkleding?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.