Esther Koning: runningtherapeut

esther koningIn de Esta no.4 staat een interview over hardlopen met Esther Koning! Deze Esta ligt komende week in de winkels.

Esther Koning (47) ging na de verbouwing van haar huis hardlopen om pas op de plaats te maken na een drukke periode, en fit te worden. Rennen werd een steeds belangrijker onderdeel van haar leven en ze besloot er haar beroep van te maken en runningtherapeut te worden! Esther: 'Ik was gefascineerd door wat rennen met mijn hoofd deed, en dacht: dit gevoel moet iedereen ervaren.'

Runningtherapeut worden

Ze volgde deze opleidingen:

Nu zijn de duinen Esthers kantoor!

Effect van hardlopen: problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon?

Toen Esther ging hardlopen verdwenen al haar problemen 'als sneeuw voor de zon' en vielen de antwoorden op haar vragen 'zo uit de lucht'! Dat vind ik prachtig klinken, maar wel een beetje erg rooskleurig! Wat zou het leven dan makkelijk zijn zeg. Wel vind ik dat door hardlopen problemen minder erg lijken, en je soms nieuwe inzichten krijgt.  Hardlopen relativeert, maar in principe zijn je problemen er nog steeds!

Gratis podcasts mindful running

Esther Koning is ook de vrouw achter de 'mindful running podcast'.

Meer weten?

Wil je meer lezen over Esther, bezoek dan haar website: Runningstar. Je vindt daar informatie over haar werk als runningtherapeut, haar hardloopprestaties,en haar motivatie om hard te lopen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.