Brr het is koud. 8 hardlooptips

hardlopen in de kou

's Ochtends vroeg is het vaak nog donker. En 's avonds wórdt het al snel weer donker. Voor veel mensen maakt dit hardlopen een uitdaging. Want een donkere, koude ochtend in lopen vanuit je warme huis is nu eenmaal niet zo appetijtelijk! Maar dit is niet het moment om op te geven!

Daarom 8 tips voor hardlopen in de kou

 1. Allereerst halen we de Zweden, of waren het nou de Denen er weer bij: 'Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding!' Kleed je dus op een manier dat je minder last hebt van de kou. En dat betekent met laagjes!
 2. Zie je er tegenop om de kou in te gaan?. Zorg dan dat je je bínnen al opwarmt. Dender een paar keer je trap op en neer, zodat je lichaam al goed op temperatuur is.
 3. Bedenk hoe fijn het is dát je gezond bent van lijd en leden, en dat je kúnt rennen! Ergens zit een geblesseerde hardloper thuis te balen dat hij niet mag.
 4. Bedenk: het is makkelijker om in de kou te rennen dan in de hitte! Als het buiten tropisch en plakkerig warm is valt hardlopen niet mee. En bij hardlopen in de kou krijg je het uiteindelijk heus wel behaaglijk.
 5. Schrijf je zelf in voor een wedstrijd, en betaal inschrijfgeld. Dit kan helpen om jezelf te dwingen toch te gaan hardlopen.
 6. Spreek met iemand af! Je wilt iemand anders toch niet letterlijk én figuurlijk in de kou laten staan?!
 7. Beloof jezelf iets fijns of iets lekkers na het hardlopen. Denk aan de heerlijke warme douche na het hardlopen. Of aan dat kopje koffie dat extra lekker smaakt na een hardlooprondje!
 8. Denk aan het fijne gevoel na het hardlopen: je hebt het toch maar mooi weer gedaan!

Meer hardloop tips nodig?

Similar Posts

2 Comments

 1. Hi Nicole,

  Ik heb nog een tip voor je handen. Als je ze de eerste 1/2 km steeds open/dicht doet dan is de circulatie op gang en dan heb je zulke warme handen dat je je handschoenen wel uit kunt doen.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.