Beleving en hardlopen

hardlopen

Tegenwoordig moet alles een Beleving zijn.

Als je een winkel binnenloopt is het niet langer de bedoeling dat je tussen de rekken rommelt om te zien of er iets van je gading is, nee het draait om Beleving. Hetzelfde geldt voor hardlopen.

Thomas Verbogt schreef over het fenomeen beleving in zijn dagelijkse column in de krant.

Beleving en hardlopen

In zijn column schrijft Thomas Verbogt over de tijd waarin hij ging hardlopen. Het eerste kwartier was 'verschrikkelijk,' schrijft hij. Maar na dat eerste kwartier vond hij een 'voldoening die zich moeilijk laat omschrijven'. Heel herkenbaar : )

Verderop in zijn column constateert Verbogt dat hardloopevenementen veranderen. Had je eerst alleen prestatielopers, nu komen er steeds meer sfeerlopers. Bij een zogenoemde sfeerloper draait het niet alleen om het hardlopen, maar er moet beleving aan te pas komen. Verbogt vindt beleving, zoals die hier bedoeld wordt, een 'overschatte sensatie'.

Waar het om draait bij hardlopen!

Hij sluit af met:

'De bedoeling van hardlopen is maar één beleving: dat je jezelf tegenkomt. Valt misschien niet mee, maar kom op, zeg.'

Ik ben het helemaal met Thomas Verbogt eens

Ik ben het helemaal met Thomas Verbogt eens. Wat mij oorspronkelijk zo aantrok in hardlopen was de rust en stilte die het met zich meebracht. En inderdaad de mogelijkheid je zelf tegen te komen tijdens het lopen. Hardlopen als een extraverte activiteit, met veel mensen, bombarie en feestelijkheden, oftewel Beleving, hoeft van mij ook niet.

Zelf de column lezen?

De hele column Beleving van Thomas Verbogt vind je hier.

Wat vind jij van het fenomeen beleving?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.