Armwarmers

armwarmers
Deze armwarmers vind je bij AliExpres voor 8,61

Nu de temperaturen vrij hoog zijn voor de tijd van het jaar heb ik het regelmatig 's ochtends tijdens het hardlopen: het verlangen mijn lange mouwen er af te knippen! Want aargh, wat kan dat warm zijn zeg!

De ideale oplossing voor dit probleem vind ik armwarmers.

Armwarmers

Armwarmers kun je vergelijken met een soort lange handschoen. Ze komen in de regel tot halverwege je bovenarm. Bij sommige armwarmers zit er een opening voor je duim. Bij die soort is een deel van je hand dus ook bedekt. Andere armwarmers reiken tot de pols. Ze zijn er zowel specifiek voor vrouwen als unisex.

Er zijn speciale armwarmers voor hardlopers op de markt. En dat betekent dat ze dus gemaakt zijn van technisch materiaal, zodat vocht en zweet netjes van je huid worden weggetransporteerd.

Wat is er zo fijn aan armwarmers?

Het fijne aan armwarmers is dat ze je armen warm houden. Maar als je het vervolgens heet krijgt stroop je ze eenvoudigweg naar beneden. Heeeerlijk, die koude frisse lucht op je verhitte armen. Bij een shirt met lange mouwen kun je weliswaar de mouwen omhoog stropen, maar in mijn ervaring niet ver genoeg.

Bij armwarmers combineer je de voordelen van een shirt met lange mouwen (warme armen) met de voordelen van een shirt met korte bouwen (blote armen indien nodig).

Wat kosten armwarmers?

De prijzen van armwarmers variëren behoorlijk. Bij Decathlon heb je al een paar armwarmers voor maar 5,95. Voor een paar armwarmers van Saucony van de ViZiPRO lijn betaal je 30,-. Zelf heb ik een armwarmers van Asics. Ze zijn zwart, en hebben een opening voor de duim. Helaas weet ik niet meer wat ze gekost hebben, want ik heb ze al jaren.

3 Budgettips voor armwarmers

  1.  Op dit moment kun je armwarmers kopen bij de Zeeman voor maar 1,49! Het zijn alleen geen speciale sport armwarmers. Maar als je eerst eens wilt kijken hoe armwarmers bevallen zijn ze het proberen waard.armwarmers
  2. Shop bij AliExpres. De armwarmers die je bovenin deze post ziet kosten 8,61 inclusief verzendkosten.
  3. Je kunt eventueel ook je eigen armwarmers maken van een paar oude hardloop tights. Knip simpelweg de onderkant er af, en voila: armwarmers. Check wel eventjes of ze goed blijven zitten. Anders wordt er iets meer handigheid gevraagd, want dan moet je er een elastiekje doorhalen.

Conclusie over armwarmers

Armwarmers zijn ideaal bij grillige en wisselende temperaturen, en voor de overgang naar een ander seizoen zoals de herfst en lente. Ze kunnen een shirt met lange mouwen vervangen, en zijn makkelijk omlaag te stropen als je het warm krijgt.

Gebruik jij armwarmers?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.