Alleen lopen of juist samen?

In een artikel van Runner's World staat dat vrouwen het liefst in gezelschap lopen. Het sociale aspect is voor vrouwen erg belangrijk, aldus Runner's World. Ter illustratie halen ze de recente hoos van Ladies runs aan.

Ik herinnerde me beschaamd hoe ik afgelopen zondag nog jammerlijk verdwaalde, omdat ik aan de horizon collegalopers zag, en snel een bospad inliep om ze te vermijden.

Ik kom als loper niet graag anderen tegen.
Alleen mezelf.

Ben jij een solistische loper, of loop je het liefst in een groep?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik loop graag alleen, zodat ik mijn eigen tempo kan aanhouden. Dit komt ws omdat ik nog aan het opbouwen ben. Tijdens de cursus (in een groep) paste ik me aan de anderen aan en zodoende liep ik binnen 2 weken al met blessures. Laat mij maar lekker alleen lopen, ook in de toekomst... Momentje voor mezelf en alleen met m'm gedachten. Heerlijk!

 2. Tot kort geleden heb ik vooral alleen gelopen. Om ook wat afwisseling in het trainen te brengen, ben ik toen ook met een loopgroep gaan lopen. Al snel kreeg ik een blessure en dit herhaalde zich toen ik mij weer bij een loopgroep aansloot.
  Alleen lopen vind ik vooral vanwege het focussen op de techniek van chi-runnen heerlijk. Sinds een paar weken loop ik ook regelmatig met een kennis en eigenlijk vind ik dat erg gezellig. Omdat wij maar met zijn tween zijn, en ongeveer hetzelfde tempo hebben verwacht ik deze keer geen problemen. Maar één keer in de week wil ik ook even lekker alleen lopen; goed tegen de muizenissen en een mooie kans om weer op mijn techniek te letten.

 3. Wat is je log mooi geworden! Schitterende lay-out1

  Ik loop alleen, ik en mijn muziek. In wedstrijden loop ik naar iemand toe: niet snel inhalen, maar langzaam naar iemand kruipen, net wat sneller dan je eigen tempo...heerlijk is dat.

  Maar lopen foe ik alleen: ik moet er niet aan denken te moeten babbelen met iemand onderweg!

 4. Ik loop het liefst alleen , ik kom ook het liefst niemand tegen. Teneerste omdat ik met een bmi van rond de 30 nou niet bepaald een flitsende hinde ben en ten tweede omdat ik het heerlijk vind om even mijn hoofd te legen en ik loop met een podcast van start to run dus er word via de ipod tegen mij gesproken.

 5. Ik loop altijd alleen, heb ook echt geen behoefte om met anderen te lopen en te moeten kletsen. Ik vind het wel leuk om af en toe een collega-loper tegen te komen te groeten. Geeft toch een beetje een 'zijn wij even goed bezig'- gevoel :-).

 6. Zo loop ik graag met Floor onze Golden retriever. Lekker genieten van de buitenlucht en omgeving.
  Met mijn hardloop mix op mijn mp3, lekker in mijn eigen tempo loopt het voor mij op zijn best.
  Handig deze week was ook mijn dochter van 8 die 'smorgens vroeg om 7.00 uur met mij op pad ging. Het was echt zo donker! Zij kon mijn voeten bijlichten met haar voorlicht van haar fiets! En, ja ook de hond was van de partij! Dus ook de hond kreeg een klittenband strip met lampjes om zijn halsband. Ook wij droegen ledlampjes om onze armen. Dat moet een mooi gezicht zijn geweest...

 7. Ik loop ook het liefst alleen, met een muziekje in mijn oren.

  Toen ik begon heb ik inderdaad een loopgroep geprobeerd, maar ik ben geen snelle loopster en ging dus echt over mijn eigen kunnen heen. Ik raakte niet geblesseerd, maar vond het daardoor eigenlijk al niet meer leuk.

 8. Ik loop graag met mijn dochter van 10, die dan gezellig op haar skeelers mee gaat. Als ik erg rood word, wat nogal eens wil gebeuren, vraagt ze bezorgd "gaat het mam?". Verder kletst ze de oren van mijn hoofd, heel gezellig, omdat ze thuis veel minder spraakzaam is....

 9. Ik loop zowel alleen (1 of 2 keer per week) als samen met een loopgroep. De loopgroep vind ik erg gezellig - we lachen wat af.. Ook vind ik het leuk om looptechniek te verbeteren tijdens looptraining. Sinds ongeveer 10 jaar doe ik aan hardlopen - en dan is het wel leuk om te merken dat je techniek toch nog veranderbaar is. Dat je bijv echt merkt dat heuvels makkelijker zijn te nemen, als je korte passen neemt en armen "inzet".
  In bos durf ik jammergenoeg niet alleen te lopen - lijkt me wel heerlijk maar ben bang om te verdwalen of rare types tegen te komen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.