Waarom loop jij?

Er zijn veel motivaties om te gaan hardlopen, en misschien nog wel meer motivaties om te blíjven hardlopen. Voor mij begon het als een manier om even wat tijd voor mezelf te hebben. In de loop van de tijd kwamen daarbij:

 • Goede gezondheid
 • Op gewicht blijven
 • Ik vind het stoer om een hardloper te zijn, en koester dat stukje identiteit
 • Lekker buiten zijn

Er zijn ook veel hardlopers die lopen voor een goed doel, om zo geld in te zamelen. Wedstrijden vormen voor veel lopers ook een belangrijke motivatie.

Hardlopers 'without a cause' bestaan eigenlijk niet.

Waarom loop jij?

Similar Posts

2 Comments

 1. Hi Nicole,

  Ik loop omdat is me dan veel beter voel dan als ik het niet doe. Het is alsof het lopen een ruggengraat is in mijn leven. Het houdt me overeind en het is de kapstok waaraan ik alles ophang. Ik slaap beter en ik leef gezonder qua eten en drinken en dag/nachtritem. Lopen geeft meer voldoening dan het lezen van een boek, tv-kijken, computeren etc. Als ik buiten ben waaide er een frisse motiverende wind door mijn hoofd. De gezins- en andere besognes, stress en en andere zorgen waaien uit mijn hoofd. Ik krijg een ruimere blik. Verder geef ik het goede voorbeeld aan de kinderen, spaar ik vaak benzine of OV-kosten uit omdat ik dingen rennend doe die ik anders met auto of OV gedaan zou hebben. Nou dan krijg je het medische rijtje nog waar het allemaal goed is, maar ik laat het hier maar even bij.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Hi Nicole,

  Ik ben begonnen met hardlopen omdat ik veel opgestapelde stress/frustratie bij mij droeg. Iedere les van Evy stelde ik mijzelf voor dat aan het einde van de les ik een frustratiepunt 'weg kon schoppen'. Letterlijk en figuurlijk. En dat heeft geholpen! Je kunt je (negatieve) energie kwijt en krijgt er een enorme (positieve) energie-boost voor terug! Nu loop ik hard omdat het zo goed voelt.

  groetjes Dyana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.