Motivatie

Ren als een kind!

Kinderen zie je het vaak nog doen: gewoon rennen voor de lol van het rennen. Niet rennen omdat je ergens heen moet, maar gewoon zo maar. Omdat rennen natuurlijk is, omdat het leuk is.

Wanneer ben ik dat kwijtgeraakt?

Als ik de kinderen zo zie ronddartelen vraag ik me altijd af wanneer ik dat ben kwijtgeraakt. Tegenwoordig ren ik vooral omdat ik gehaast ben; omdat ik de was nog moet doen, de boodschappen nog moet halen, en de klok alweer bijna half twaalf aanwijst en ik dus naar school moet voor de kinderen.

En helaas dartel ik ook niet zo blij tijdens mijn dagelijkse hardlooprondjes. Eerlijk is eerlijk, ze zijn vaak een verplicht nummer. Ik weet dat het goed voor me is, en dat ik me daarna beter voel.

Maar ik ren niet zo blijmoedig als een kind.

De verplichte rondjes rondom het park tijdens de gymlessen op de middelbare school hebben in ieder geval niet geholpen, want daar ontdekte ik dat ik langzaam was. Ik was altijd dat meisje dat als laatste binnen kwam. Nou ja, één na laatste. Een klasgenote met zwaar overgewicht kwam nóg later binnen.

Dat ultieme dartelgevoel

Voor mij is dat ultieme dartelgevoel gevat in de intro van de zoetsappige serie Het Kleine Huis op de Prairie, waar blijmoedig de kinderen door de prairie stuiteren.

Dus de volgende keer dat ik ga lopen beeld ik me gewoon in dat ik door het malse gele koren ren, terwijl sexy Michael Landon goedmoedig lacht.

Similar Posts

Leave a Reply