Hoogmoed komt voor de val!

Posted February 21, 2008 by Nicole in Hardloop perikelen / 1 Comment

Ik heb een openbaring gehad, ook wel bekend als open-deur-ervaring of simpelweg ‘Duh!’

Toen ik mijn print-out met trainingsschema voor de 10-kilometer las lachte ik geamuseerd. De mensen van myasics.nl wisten duidelijk niet met wie ze te maken hadden! Drie minuten rennen en dan twee lopen, en dat zes keer herhalen. Dat is een station dat ik vijf jaar geleden, zij het zwaar hijgend, triomfantelijk passeerde!

Maar goed, je moet dingen een kans geven, dus besloot ik het schema toch te volgen. En in gedachten stelde ik vast de brief op aan de mensen van Asics waarin ik ze vriendelijk zou wijzen op hun misleide schema’s. Misschien zouden ze me wel bedanken voor mijn tip met een paar nieuwe sportschoenen! Een meisje kan dromen, nietwaar?

Blasé rende ik mijn eerste drie minuten, wandelde er twee en herhaalde het hele proces zes keer. En wie schetst mijn verbazing toen mijn afgelegde afstand groter was dan wanneer ik het hele eind ren! In de veilige wetenschap dat ik na drie minuten kon uitrusten durfde ik harder te rennen, en kwam verder dan ooit.

Met nieuw respect kijk ik naar spreekwoorden als ‘Langzaam aan, dan breekt het lijntje niet,’hardlopers zijn doodlopers’ en de mensen van Asics.

En met nieuwe minachting naar mijn snelheid.

One response to “Hoogmoed komt voor de val!

  1. Ja, had laatst ook een schemaatje bekeken om zo op verantwoorde wijze het hardlopen weer langzaam op te pakken. Helaas is het wederom niet gelukt om me aan het schema te houden. Eén minuut lopen, dan weer een minuut wandelen, enz. Nou nee hoor, dat gaat me écht te langzaam. Heb dus maar zelf tijdblokjes gemaakt (5 min. hardlopen, 1 min. wandelpauze, 5 min. lopen, etc.) en dat opgevoerd. Nu zit ik aan bijna 2x15min. met 1 min.wandelpauze en het gaat goed (gelukkig).
    Ben heel benieuwd hoe dat schema van jou je uiteindelijk bevalt. Het lijkt er iig op dat het aanslaat. Suc6!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.