Nieuwe sport: Mall walking!

Uit Amerika overgewaaid naar Europa: lopen in een overdekt winkelcentrum! Lekker beschut van de elementen, ren je je dagelijkse kilometers. In de VS gaan diverse winkelcentra zelfs eerder open zodat mensen kunnen mall walken. De winkels zijn dan nog dicht! Mall walking is vooral populair onder kersverse moeders en gepensioneerden.

De sport ontstond in de koude delen van Amerika: artsen raadden hun hartpatiënten aan te wandelen in winkelcentra, weg van de sneeuw en ijs van de koude winter.

Hier in de Achterhoek zijn geen overdekte winkelcentra, dus ik heb het niet kunnen uit proberen, maar het lijkt me een nogal bedompte bezigheid. Ik zou dan in ieder geval gaan als het nog niet zo druk was. Wel leuk natuurlijk dat je na het lopen meteen kunt shoppen!

Zou jij willen lopen in winkelcentra?

Zie ook Power walking!

Similar Posts

3 Comments

  1. Geef mijn portie maar aan fikkie. Je kunt dan nog niet zelf bepalen op welk tijdstip je gaat lopen en de frisse buitenlucht kun je wel vergeten. Daarvoor in de plaats muzak en allerlei etensluchtjes.
    Maar... als buiten lopen geen optie is vanwege hartklachten; van mij mogen ze. Ik trek straks een extra laag aan en ga heerlijk chi-runnen in de koude door de polder.

  2. Heel apart!

    Vroeger, toen ik jong was... toen rende ik wel van winkel naar winkel naar winkel, hele dagen achter elkaar. Maar meer met het doel de allerleukste kleding/schoenen/.. te kopen.. dan om eens lekker te rennen... Ik weet wel dat je er ongeveer net zo moe van wordt!

  3. eeeeeh: nee! Ik vind het wel leuk om door een winkelstraat te rennen (buiten sluitingstijden idd), maar overdekt lijkt me te weird....of is dat dan weer gek dat ik dat vind? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.