Nieuwe looproute uitproberen

nieuwe looproute

Net als iedere hardloper, heb ik dagen waarop ik geen zin heb.

Dat zijn de dagen, waarop ik vooral niet teveel moet nadenken, en doen alsof ik gek ben. Ondanks het stemmetje in mijn hoofd dat fluistert: 'Ik wil vandaag niet,' trek ik snel mijn hardloopschoenen tights aan, en ga gewoon.

Mijn top 3 oplossingen bij motivatieproblemen

Er zijn doorgaans 3 dingen die mij helpen als ik motivatieproblemen heb:

  1. Een nieuwe playlist.
  2. Andere hardloopkleding. Nieuwe hardloopkleding, of simpelweg de mogelijkheid om weer met een korte broek te lopen helpt al.
  3. Een andere hardlooproute.

Vandaag liep ik een nieuwe looproute!

Nieuwe looproute

Bovenstaande nieuwe looproute kreeg ik door mijn buurvrouw aangereikt. Zij wandelt graag, en beschreef de route op een A4-tje. Dus liep ik vanochtend met een A4-tje in mijn hand. Ik moet zeggen dat ze het erg goed had uitgelegd, want het lukte me heel behoorlijk om de weg te vinden. Pas aan het eind klopte de routebeschrijving niet meer. Op ongeveer driekwart van de route heb ik waarschijnlijk een foutje gemaakt. Maar niet getreurd! De route was leuk genoeg om nog een keer te doen.

Hier begint de route van mijn buurvrouw!

De B-weg oversteken.

Het witte huis in de verte. Dit klopt! Ik moet linksaf de beek gaan volgen.

De genoemde stuw. ik ben dus nog steeds op de goede weg : )

Ehm... Is dit het bospaadje waar ik rechts moet? Het lijkt me niet. Het is te breed voor een bospad gok ik, dus ik loop verder.

Is dit het bospaadje?

Ik gok dat dit wel het bospaadje is. Ik sla dus rechtsaf.

Volgens mij had ik hier niet moeten uitkomen... Het was dus toch niet het juiste bospaadje. Ik kom hier simpelweg uit aan de andere kant van de beek. Aan de overkant zie je het pad waarover ik op de heenweg kwam. Ik besloot linksaf te slaan.

Dit deel van de route heb ik zelf gekozen.

De belofte van een bankje!

En inderdaad, een mooi bankje om op uit te rusten.

Observaties over een nieuwe looproute lopen

Tijdens het lopen van deze nieuwe route heb ik op een gegeven moment mijn oortjes uitgedaan. Normaliter loop ik echt altijd met muziek, maar nu vond ik het lopen en de nieuwe omgeving zo interessant, dat ik de muziek er niet bij wilde hebben. Ik wilde me concentreren op het lopen en het nieuwe. Dat was een verrassende ervaring voor mij, en bewijst dat als een route interessant genoeg is, je minder snel muziek nodig hebt.

Bovendien wilde ik dit geluid van het water niet missen:

En zo ziet de looproute er uit op mijn Fitbit:

De route is incompleet, omdat die stomme Fitbit blijkbaar is uitgegaan halverwege...

Tot slot

Deze hardlooproute was ook nog eens geheel coronaproof, want ik kwam de hele weg geen mens tegen!

Zie ook mijn post Hardlooproute maken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.