Lopers dialoog

hardlopers dialoogIk denk dat iedere loper het wel kent: die innerlijke dialoog waarbij een stemmetje fluistert:

'Waarom hou je er niet gewoon mee op? Je hebt het, heet en je bent moe. Waarom zou je nog door rennen. Het zou zo veel makkelijker zijn gewoon lekker te gaan zitten!'

Maar dan is er die andere stem die gedecideerd zegt dat je het wel kunt: 'Ja, je kunt nog best een kilometer rennen! Hou vol!'

Onderstaande Nike reclame is een prachtig portret van de innerlijke strijd van lopers, en de manier waarop hardlopen je een gevoel van vernieuwing en overwinning kan geven.

Zelfde innerlijke conversatie als moeder

En deze innerlijke strijd is niet uniek voor hardlopers, ik voer hem regelmatig als moeder. Als ik net de vloer heb gedweild en de kinderen weer een beker ranja laten vallen. Of als ik uren monopoly met ze heb gespeeld en ze daarna zeggen: 'Jij doet ook nooit iets met ons!' Dan verlang ik er wel eens naar de handdoek in de ring te gooien.

Maar ik doe het niet. Al was het maar omdat ik weet dat ik hem daarna weer moet oprapen en wassen...

Ik overwin mezelf, en de smaak van victorie is zoet!

Similar Posts

2 Comments

  1. Gisteravond gepland dat ik vanmorgen zou hardlopen. Vanmorgen word ik wakker en alles in me roept: nee, nee, NEE! Ik open m'n postbus en lees jouw blog, en meteen overwint mijn andere stem: ja! En dus ging ik dapper de vrieskou is. Door jouw blog. Dank je wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.