Levenslessen die je leert van hardlopen

levenslessen

De belangrijkste levensles die ik heb geleerd van hardlopen is dat dingen vaak erger líjken dan ze zijn.

Zo heb ik wel eens naar buiten gekeken en gedacht: 'Wat een wind! Met die wind kun je toch eigenlijk niet hardlopen!' Maar dan ging ik toch maar, om vervolgens te ontdekken dat het eigenlijk best ging. Het leek veel erger dan het was. Net als hardlopen in de regen. Bovendien ontdekte ik dat ik door mee te leunen met de wind, de wind in mijn voordeel kon gebruiken. Als je de wind pal voor hebt, kun je bijvoorbeeld prima chirunning oefenen!

En dat is meteen de tweede levensles die hardlopen me leerde: Verzet je niet tegen wat er is, maar leun mee.

Andere levenslessen die ik leerde van hardlopen:

  1. Je kunt eigenlijk bijna alles, als je het maar rustig opbouwt. Door taken die in eerste instantie ondoenlijk lijken te verdelen in kleine stukjes, blijk je ze prima aan te kunnen! Ik houd bijvoorbeeld niet van tuinieren, maar als je op het platteland woont kun je er niet om heen. Door de techniek van het opbouwen van hardlopen te gebruiken bij het tuinieren heb ik het voor mezelf makkelijker gemaakt. Ik zet de eierwekker en maak netjes mijn tijd in de tuin vol.
  2. Het gaat om het proces, niet om de eindbestemming. Deze les leerde ik toen ik aan het hardlopen was in de stromende regen. Een vriendelijke buurvrouw reed voorbij in haar auto en zag me ploeteren. Ze stopte en riep: 'Wil je een lift?' Enigszins tot mijn eigen verbazing hoorde ik mezelf antwoorden: 'Nee, bedankt! Ik loop liever.' En dat was ook zo. Ik wilde liever mijn hardlooprondje afmaken dan uit de regen zijn. Met de auto zou ik weliswaar sneller en droger thuis zijn, maar daar ging het me niet om.
  3. Als je ergens een gewoonte van maakt, wordt het makkelijker om het te doen.
  4. De meeste mensen zijn behulpzaam en vriendelijk en willen je graag helpen.
  5. Als je je ongelukkig wilt voelen moet je jezelf vergelijken met anderen. Ik zal nooit een snelle hardloper worden, of meedoen aan grote hardloopevenementen. En dat is oké.
  6. Je hebt eigenlijk heel weinig nodig om je gelukkig(er) te voelen! Soms is een paar hardloopschoenen en 30 minuten al genoeg.

Welke levenslessen heb jij geleerd van hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.