Juffrouw Mier rent

18599401_sDit keer een interview met een hardlopende moeder die zich Juffrouw Mier noemt in de blogwereld. 'Juffrouw Mier' is een veertiger en heeft een man en drie dochters.

'Hardlopen doe ik pas sinds een paar maanden. Ik dacht dat ik er niets aan zou vinden, omdat ik eigenlijk een wandelaar ben. Maar met een jong en druk gezin lukt het niet altijd om lange afstanden te wandelen, en daardoor conditie op te bouwen. Daarom liet ik me toch overhalen om het hardlopen eens uit te proberen.

Trainen met een hardloopclubje en een loopmaatje

Iedere woensdagochtend trainen wij een uur met ons hardloopclubje. Deze club bestaat uit ongeveer 10 tot 12 vrouwen en wordt geleid door een sportdocente. Naast het opbouwen van de afstand, doen we ook oefeningen. Tot mijn verbazing viel het me mee. Ik vind het enorm leuk om te doen. Ik merk dat mijn conditie is verbeterd sinds ik ben gestart. Behalve dat ik er lichamelijk fitter door word, vind ik het ook heerlijk om buiten te zijn en mijn hoofd even leeg te maken.

Naast de training op de woensdagochtend ga ik nog 1 tot 2 keer met een vriendin hardlopen. Zij zit ook bij het clubje. Meestal fietsen we naar een plekje in de natuur. Want we lopen niet graag in de bebouwde kom.

Gadgets en loopkleding

Tijdens het lopen luister ik niet naar muziek of een coach zoals Evy. De eerste weken heb ik in een legging met een sweater getraind. Daarna heb een goedkope, maar prima set bij de Lidl gekocht. Ik heb je artikel over de rokjes gelezen en ga de folder van de Lidl in de gaten houden. Zo'n rokje lijkt mij erg praktisch. In zo'n wielrenmodel broek lijken je bovenbenen zo massief. Echte hardloopschoenen heb ik me nog niet aan laten meten. Ik draag trainingsschoen met 'air'. Ze lopen prima en ik heb tot nu toe geen last van blessures gehad.

Ik lees geen hardlooptijdschriften en ben ook niet geïnteresseerd in wedstrijden.

Mijn boodschap aan moeders die hardlopen overwegen

Voor moeders die ook denken dat het niets voor hen is, wil ik zeggen, gewoon proberen. Het handigst is het als je een loopmaatje hebt. Dan heb je een beetje een stok achter de deur om te gaan en kun je elkaar motiveren en uitdagen.'

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.