Hardlopen met een fietskar

ninjamamaYousra is moeder van drie jongetjes. En dankzij haar fietskar is ze niet afhankelijk van een oppas als ze wil gaan hardlopen. Ze neemt haar zoontjes gewoon mee in de fietskar Wij vroegen Yousra naar haar ervaringen, en waar je op moet letten als je een babyjogger wilt kopen.

Hardlopen met een fietskar

Ik heb inmiddels twee fietskarren gehad. Eerst had ik een KidCar. Die kocht ik op marktplaats. Mijn jongste zoon zat daar toen in met een babyschaal (een soort Maxi-Cosi).

kidcar
Kidcar met zonnescherm

Die was prima, maar hij was op een gegeven moment helemaal op.

Fietskar merk Faster

Nu gebruik ik een een fietskar van het merk Faster. Die kostte me 179 euro inclusief Jogging Set. Ik heb hem op internet besteld en zelf (ja, zelf!) in elkaar gezet.

faster fietskar

 

Voordelen van hardlopen met een fietskar

Het voordeel van een babyjogger is dat je kunt hardlopen wanneer je wilt. Je hoeft geen oppas te regelen. De kinderen vinden het enorm gaaf als mama gaat ‘racen’ met de kar. Als je ze voldoende speelgoed meegeeft, vermaken ze zich prima. Vaak is dat echter helemaal niet nodig. Want ook de kinderen vinden het heerlijk in het park.

Nadelen van hardlopen met een fietskar

Het nadeel van hardlopen met een babyjogger is dat je soms veel vragen moet beantwoorden tijdens het rennen. ‘Mama, waar zijn de konijntjes?’ ‘Mama, ik mag ik wat drinken?’. Je zult ook af en toe pauze moeten nemen om je kindje bijvoorbeeld ergens bij te helpen. Maar dat gaat de ene keer beter dan de anderen én de kinderen moeten ook even wennen aan het concept. Ik zeg altijd: ‘Mama gaat nu rennen. En als mama rent kan ze niet veel vragen beantwoorden goed?’ Dus mijn kinderen weten dat nu wel.

Als je wilt hardlopen om op even op jezelf te zijn, is lopen met een fietskar minder fijn.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een babyjogger

 • Bij de aanschaf heb ik erop gelet dat het voorwiel zowel vast gezet kan worden, als zwenken. Want bij joggen is het (vooral op rechte stukken) handig als je wiel vast zit.
 • Ook vond ik het belangrijk dat er een driepuntsgordel voor de kinderen in zat.
 • Grote wielen rennen beter
 • Luchtbanden rennen fijner.
 • Check of de kinderen droog zitten bij regen.
 • Zit er een handrem op?

Fietskar versus Babyjogger

Een belangrijke reden dat ik voor een fietskar koos, en niet voor een babyjogger, is dat je in een fietskar meerdere kinderen kunt vervoeren. Een babbyjogger is eigenlijk een buggy met grote wielen. Daar past maar één kind in. Bovendien groeien ze daar sneller uit. Mijn kinderen zijn inmiddels  en 5, en ze passen nog steeds in de fietskar!

Yousra in actie!

In onderstaande video zie je Yousra in actie met haar kinderen in de fietskar. Een echte aanrader! Want zo zie je wat de mogelijkheden zijn.

Similar Posts

7 Comments

 1. Jammer dat er verder geen reacties zijn op zo'n ontzettend leuk en inspirerend filmpje. En het verhaal uiteraard! Respect hoor dat je dit zo doet!!

 2. De veiligste en de beste fietskarren om mee hard te lopen zijn toch de Thule Chariot en de Burley. Deze zijn duurzaam en gaan jaren mee. FDB-Shops

 3. Hoi Yousra, wat een creatief idee om je sport en kinderen zo te combineren! Ik heb een vraag voor je, kan er een maxicosi én een kind naast elkaar in de faster fietskar? Dus 2 kids in totaal? Veel plezier met je sportiviteiten.

 4. Ook papa's kunnen dit natuurlijk; dan hebben de mama's eens wat tijd voor zichzelf 😉

  Net gaan lopen met zo'n fietskar van de CM (Christelijke Mutualiteit België). Voorheen enkel gebruikt om mee te gaan fietsen. En daar is die toch voor bedoeld jammer genoeg, het kleine wieltje vooraan kan je niet vastzetten en slingert alle kanten op ...

  Maar goed. Reden te meer om eens aan het knutselen te gaan 🙂

 5. Lieve Yousra,

  wij hebben deze kar ook, nu heb ik de peuterschaal eruit gehaald voor onze zoon. Ik heb alleen geen flauw idee hoe die gordels nu moeten, ik heb ze allemaal losgehaald voor de schalen. Heb jij een foto van het dit moet/handleiding? Je zou me er echt enorm mee helpen.

  Groeten Imke

  1. Hoi Imke, ik ben nu aan het zoeken naar de oplossing voor de vraag die jij zoveel jaar terug stelde! Heb jij ondertussen de oplossing? 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.