Hoe kies je de juist hardloop tights?

running tightsHardloop tights zijn een basis kledingstuk als hardloper! Waar zouden we zijn zonder hardlooptights. Zeker in de herfst en winter, als korte broeken en hardlooprokjes niet meer kunnen.

Daarom een post over de aandachtspunten bij het kopen van hardloop tights!

10 aandachtspunten als je tights gaat kopen

 1. Hebben ze zakken? Zelf wil ik graag iets van een zak in mijn hardlooptights hebben. Mijn favoriete tights hebben een zakje met ritsluiting. In het midden, aan de achterkant van de tights. Handig voor een huissleutel, of identiteitsbewijs.
 2. Wil je hardloop tights van een merk? Of vind je een huismerk of onbekend merk ook goed? Mijn ervaring is dat het niet nodig is om echte merk tights te kopen. Mijn Kruidvat tights gaan al 13 jaar mee. Sterker nog, het zijn zelfs de tights uit het eerste aandachtspunt, met dat handige zakje op de billen. En ze zitten nog steeds heerlijk.
 3. Blijven ze goed zitten? Dit is een enorm belangrijk aandachtspunt! Niets zo irritant als tights die voortdurend naar beneden zakken tijdens het hardlopen. Kies om zeker te zijn van je zaak voor tights die behalve een elastische taille, ook een touwtje hebben! Zo kun je ze altijd strakker trekken indien nodig.
 4. Nog even over het vorige aandachtspunt: je kunt een tight ter plekke goed testen door een squat te doen (zak door je knieën), op en neer te springen, en een beetje te rennen 'op de plek'.
 5. Wat voor model wil je? Je hebt tights in diverse modellen. Variërend van lang tot kort, en van strak  tot wijd. Veel vrouwen kiezen voor het capri-model. Deze tights komen tot halverwege je kuit. Ze zijn geschikt voor veel seizoenen. En als het kouder wordt, kun je ze met een paar langere sokken nog een tijd door dragen.
 6. Pas de tights als het even kan! Maten kunnen heel verschillend uit pakken. Bij echte sportzaken of de H&M is passen geen probleem. Bij de Lidl of Kruidvat kun je niet passen. Maar daar is terugbrengen meestal geen enkel punt. En als je via een postorderbedrijf tights bestelt, zoals bijvoorbeeld bij otto.nl, kun je ze ook altijd terug sturen.
 7. Uiteraard koop je alleen maar tights die van speciaal technisch materiaal zijn gemaakt! Let op termen als drifit, coolmax etc.
 8. Wil je er iets over heen kunnen dragen? Steeds meer vrouwen dragen een wat wijder broekje over hun tights.
 9. Let er op dat het materiaal van de tights niet zo dun is, dat ze doorzichtig zijn. Dat is niet charmant namelijk.
 10. Bedenk van te voren je budget voor een paar tights.

Waar let jij op als je hardloop tights koopt?

Similar Posts

3 Comments

 1. Ik koop mijn hardloopbroeken altijd bij de Intersport. Die hebben 2 x per jaar magazijn uitverkoop en dat scheelt toch wel heel veel geld en dan heb ik merkbroeken die wat langer vallen. Mijn benen zijn n.l. nogal lang. Wil ook altijd een zakje met rits.

 2. hi Nicole,

  Voor de winter gebruik ik geen runningtights maar een schaatsbroek van Craft of Hunter (ca. 65,--). Ze hebben een speciale binnenvoering en dan hoef je geen 2 lagen aan en dat scheelt heel veel gedoe bij het aantrekken. en je bespaart ook op de aanschaf van een thermo ondergoed. Omdat het schaatsbroeken zijn hebben ze helaas geen zakje, maar dat maak ik er zelf gemakkelijk in. Wat ook heel goed werkt in de winter is gewoon een korte tight over een lange aantrekken om je 'waterleidingsysteem' goed warm te houden.

  Groetjes,

  Dorothé

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.