Hoe definieer jij je succes als hardloper?

hardlopenNu het jaar weer bijna om is, werpen veel mensen een blik achter zich. 'Hoe is het jaar verlopen? Was het een goed jaar? Of een jaar om snel te vergeten?'

Hoe kijk je terug op je jaar als hardloper?

Ook als hardloper kun je terug kijken op het afgelopen jaar. Maar hoe definieer je of het een goed jaar was? Of juist een slecht jaar?

Veel lopers kijken terug naar de loopevenementen waaraan ze meededen. En of ze hun gemiddelde hardloopsnelheid hebben verbeterd. Een PR is succes! Eindigen vlak voor de bezemwagen is vaak een teleurstelling.

Maar definieert een PR of een plaatsje bij de snelste hardlopers je succes als hardloper?

Mijn definitie van succes als hardloper is...

Voor mij als hardloper niet. En dat is maar goed ook, want anders zou ik nu in een zware depressie zitten!

Ik kijk terug op een succesvol jaar van hardlopen omdat ik steeds ben doorgegaan. Ik ben een loper gebléven. In weer en wind, en zelfs bij tropische hitte. Ook al ging ik dan extra vroeg. Maar ik ging! Dat is mijn definitie van succesvol zijn als hardloper.

Hoe definieer jij je succes als hardloper?

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik begon een jaar geleden (weer) met hardlopen. 2013 was heel succesvol omdat ik het nog steeds doe en steeds leuker vind. Het gaat ook steeds makkelijker. In september liep ik de 3,5 km Singelloop in Gouda, op 13 april ga ik de 10 km van Rotterdam lopen. Ik zelf ben er nog het meest verbaasd over. Dat ik dat kan.

 2. Fijn dat je een loper bent gebleven.... en een schrijfster, ik lees je blogs graag!

  Jij loopt geen wedstrijdjes maar t'is wel erg leuk hoor! Ik had als doel voor dit jaar om mee te doen aan wat loopjes en dat is goed gelukt... Succes dus!
  Van 10 km tot aan een halve marathon, meerdere zelfs!
  Verder was een groot succes dat ik dit jaar ben gaan lopen bij een loopvereniging. Liep ik eerder al mijn km's alleen loop ik nu vaak met de groep en dat is fijn!! Heerlijk samen rennen en praten over hardlopen... supercombi!
  Ennn.... Ik hoop op succes volgend jaar met de marathon. Daar train ik nu voor en heb ik enorm veel zin in!
  Jij ook volgend jaar weer veel succes met het lopen en met het schrijven hier!!

  1. Hoi Madelon, bedankt! Mijn jongste zusje deed dit jaar mee aan een wedstrijd, en was er ook erg enthousiast over. Ze zei dat het heel gezellig was. Dus wie weet.

   Jij ook veel succes gewenst voor het komende jaar.

 3. Hi Nicole,

  Succes is toch het verleggen van de grenzen, soms met een PR soms niet... ik verbeterde er 5 afgelopen jaar, soms het totaal aantal km's... ik liep er meer dan 1900, dat is 300 meer dan vorig jaar. Maar ook andere grenzen... ik liep een marathon met een minimale voorbereiding en haalde toch een PR.... ik deed een Coopertest 2 dagen na de uitslag van de huidkanker.... het aantal meters was niet super maar ik liep, ik trainde in afwachting van de operatie door voor de Bruggenloop en heb gelopen zoals ik nog nooit heb gelopen op een wedstrijd. Ik heb voor het eerst meegedaan aan een trailloop.... en voor het eerst samen een wedstrijd met iemand gelopen in diens (langzamere) tempo. En nu is het kerst en stap ik zo de deur uit voor een loopje. Fijne dagen.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.