Hardlopen zonder poespas: 4 schema's

hardlopen zonder poespas

Wil jij beginnen met hardlopen? Of wil je hardlopen nog één keer een kans geven? Dan is het boek Hardlopen zonder poespas van Rob Veer een echte aanrader!

Hardlopen zonder poespas

Er zijn al eindeloos veel boeken over beginnen met hardlopen. Waarom zou je van al die boeken nou juist het boek Hardlopen zonder poespas kiezen? De belangrijkste reden is denk ik de manier waarop Rob Veer je aan de hand neemt als beginnende hardloper. Zijn aanpak is erop gericht er een succes van te maken. Hij wil absoluut voorkomen dat je met een blessure op de bank belet.

Om die reden begeleidt hij je als beginnende hardloper zowel mentaal als lichamelijk. Zo moet je bij Rob Veer eerst twee weken gaan wandelen voordat je begint met hardlopen. Op die manier leg je een degelijke basis voor je nieuwe gewoonte van hardlopen, en je geeft je lichaam de kans om te wennen.

Hardlopen zonder poespas: welk schema

Rob Verveers hardloopschema heeft 4 varianten. Met het langste schema A bouw je in 24 weken op tot 30 minuten hardlopen. Maar heb je al een goede conditie dan kan het ook sneller. Om te bepalen welk hardloopschema het beste is voor jou en jouw lichaam heeft Rob een handige test die je kunt invullen. Maar wil je op safe spelen? Begin dan gewoon met schema A. Er is niets mis met rustig opbouwen!

Hardlopen zonder poespas doet zijn naam eer aan

Het boek doet de naam eer aan. Het enige dat je volgens Rob Verveer echt nodig hebt is een paar hardloopschoenen dat comfortabel zit. De rest is overbodig. Zelf je hardloopkleding hoeft niet speciaal gekocht te worden volgens Rob. Je kunt wat hem betreft gewoon beginnen  met een comfortabele joggingbroek en shirt.

Speciale voeding?

Sporthorloges?

Niet nodig!

Sterker nog, Rob vindt dat het zeker in het begin veel beter is om je te concentreren op hoe het voelt. Sporthorloges zouden je alleen maar afleiden van luisteren naar je lichaam. Voor Robs hardloopschema hoef je ook niets speciaals te doen met je voeding.

Mijn conclusie over dit boek

Ik vind Lopen zonder poespas een geweldig boek! Als ik iemand kende die zei: 'Ik wil wel beginnen met hardlopen, maar ik weet niet hoe!' dan zou ik zeggen: 'Koop het boek Lopen zonder poespas van Rob Verveer.'

Met Rob Verveers no nonsense aanpak, waarbij hij aandacht heeft voor zowel lichaam als geest kan denk ik iedereen na 24 weken een half uur achter elkaar hardlopen.

Zeker voor mensen die niet zo dol zijn op hun smartphone of op apps, is dit boek een ideale manier om te beginnen met hardlopen. Houd je juist niet van boeken? Dan is Start to run met Evy iets voor jou.

Lopen zonder poespas kopen

Lopen zonder poespas vind ik niet goedkoop! Het kost 27,99 bij bol.com. Maar ik vind het boek het geld wel waard. Ik zou me door de prijs niet laten weerhouden. Maar je kunt het natuurlijk ook lenen in de bibliotheek!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.