Hardlopen op vakantie: 18 ultieme tips!

hardlopen op vakantieHardlopen op vakantie.

Als wij op vakantie gingen, dan nam ik mijn hardloopschoenen mee. Sterker nog, thuis zocht ik alvast potentiële routes op om te gaan lopen. Wat mij betreft is er geen betere manier om je vakantiebestemming te leren kennen, dan op je hardloopschoenen. Ik vond het de perfecte manier om ergens letterlijk en figuurlijk 'te landen'.

Hieronder een aantal handige tips voor als je gaat hardlopen op vakantie.

Hardlopen op vakantie: 19 tips!

 1. Zorg voor een goed zonnebrandmiddel als je gaat hardlopen op vakantie.
 2. Leer je adres uit je hoofd, of schrijf het op een briefje en stop dat ergens in je kleding. Zo voorkom je dat je het adres niet kunt vinden als je smartphone uitvalt, of er geen internet blijkt te zijn.
 3. Als je op vakantie bent met je gezin, is een goede manier om toch te kunnen hardlopen op vakantie, vroeg opstaan en gaan lopen terwijl iedereen nog slaapt. Zo kun je toch je hardlooprondje doen. Vaak is het 's ochtends vroeg ook nog koeler, dus dat is mooi meegenomen.
 4. Neem een flipbelt of soortgelijke band mee om belangrijke spullen in mee te nemen.
 5. Gebruik de vakantie om gezellig samen te lopen met je kind(eren) als je dat leuk vindt tenminste.
 6. Gaan jullie een attractie of museum bezoeken? Dan kun je in overleg met je partner afspreken dat jij er naar toe rent, en je gezin daar ontmoet.
 7. Neem je id-kaart of paspoort mee als je gaat hardlopen op vakantie.
 8. Je smartphone is ook een must-have. Stel dat je onderweg in de problemen komt, dan is het belangrijk dat je hulp kunt bellen.
 9. Daarnaast kan je smartphone je ook helpen je weg te vinden als je per ongeluk verdwaalt.
 10. Neem in deze tijden corona een mondkapje mee als je gaat hardlopen op vakantie*. Stop dat in een zak, zodat je het kunt gebruiken mocht het nodig zijn. Bijvoorbeeld als je halverwege zo mooi wordt, dat je met een bus terug wilt.
 11. Afhankelijk van de afstand, is het ook goed om drinken mee te nemen.
 12. Neem ook wat geld mee als je gaat hardlopen op vakantie! Stel dat je verdwaalt, enorm dorstig of hongerig wordt, of met de bus terug wilt. Dan is het goed om contanten te hebben.
 13. Pleisters zijn ook altijd handig om bij je te hebben voor als je blaren krijgt, of vervelend valt.
 14. Is je vakantiebestemming zonnig en tropisch? Kies dan een moment van de dag waarop het nog relatief koel is. Vaak is dat 's ochtends vroeg of aan het eind van de dag. Bijkomend voordeel is dat het dan vaak ook wat rustiger is.
 15. Wees je bewust van de culturele normen van je vakantieland. Niet overal wordt het geaccepteerd als je als vrouw in een kort broekje en bloot hemdje gaat hardlopen op vakantie.
 16. Controleer of je looproute plat is of dat er hoogteverschillen zijn. Pas de route daar op aan. Als je veel moet klimmen, is een kortere route misschien fijner.
 17. Laat je reisgenoten weten dat je gaat hardlopen, welke kant en route je gaat doen, en hoe laat je ongeveer verwacht terug te zijn.
 18. Neem een beetje waspoeder mee, zodat je zweterige hardloopkleding door een sopje kunt halen.
 19. Verwachte het onverwachte bij hardlopen op vakantie.

Samenvattend

Hardlopen op vakantie kan een goede manier zijn om je omgeving te verkennen, maar het hoeft niet. Er zijn ook hardlopers die ervoor kiezen een weekje rustig aan te doen. Als je gaat hardlopen tijdens een vakantie zorg dan in ieder geval dat je goed bent ingesmeerd met zonnebrandmiddel, een id-kaart bij je hebt, je vakantieadres weet en wat geld voor noodgevallen meeneemt.

Doe deze belangrijke dingen in de zakken van je hardloopkleding, of gebruik een handige flipbelt.

Gebruikte bronnen: Thrillist, MapMyRun, Active, RunnersConnect, Run the world adventures, Girls Run The World, Suzanne Brummel, Running Girls, Japke Janneke, Runner's World, WeAreTravellers

Ga jij hardlopen op vakantie?

Bron Afbeelding: character PNG Designed By 千图网 from Pngtree.com

Lees ook mijn post Mondkapje: welke is het beste?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.