Hardloopsokken van de Action

hardloopsokken actionIk was bij de Action om aanmaakblokjes voor de houtkachel te halen toen ik ze zag liggen: hardloopsokken.

Ik kocht mijn hardloopsokken altijd bij de Xenos. Ze verkochten daar lange tijd hele fijn sokken van Coolmax materiaal. Maar helaas hebben ze die nu niet meer. Ik heb al diverse andere hardloopsokken geprobeerd, maar de meeste zijn relatief dik en zitten heel strak.

De hardloopsokken van de Action zijn dikker dan die van de Xenos. Maar voor de prijs van 1,19 wilde ik ze wel een kans geven!

Lees nu mijn ervaringen met de hardloopsokken van de Action!

Hardloopsokken Action

'Coolmax' staat er veelbelovend op de verpakking! En ook: 'Voert vocht en zweet af'. Als er zoiets op de verpakking staat ben ik meteen geïnteresseerd. Toch zijn deze sokken gemaakt van maar liefst 71% katoen! En katoen is juist berucht om het vasthouden van vocht.

Behalve katoen bestaan de hardloopsokken van de Action uit:

  • 15%polyamide
  • 12% polyester
  • 2% elasthan

Ze zijn verkrijgbaar in de maat 35-38 en 38 - 41. Mijn schoenmaat is 38, dus koos ik de maat 35-38. De sokken kunnen volgens de verpakking gewassen worden op 30 graden.

Mijn ervaringen met de hardloopsokken van de Action

Toen ik de sokken voor het eerst aan deed voelde ik meteen iets vervelends. Dus ik trok ze weer uit, en bekeek de binnenkant. En ter hoogte van de tenen zit een naad. Vervolgens deed ik ze weer aan, en toen heb ik verder geen last meer gehad van die naad. Maar wie absoluut naadloze hardloopsokken wil, is dit dus niet fijn.

Om blaren te voorkomen trok ik de sokken goed op. Vervolgens zat de hak van de hardloopsokken boven de hiel van mijn hardloopschoen. Ze vallen dus ruim vind ik. Tijdens het hardlopen zaten ze verder prima. Ze bleven goed op de plek zitten en voelden prettig.

Conclusie over de hardloopsokken van de Action

Voor de enorm lage prijs van 1,19 kun je je niet echt een buil vallen aan de hardloopsokken van de Action. Ze zijn ietsje dikker dan de Coolmax sokken van de Xenos. Maar ook weer niet zo dik en strak als andere hardloopsokken die ik wel eens heb geprobeerd. Ik zou zeggen: ze hebben een gemiddelde dikte.

Ik vind ze niet slecht.

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik heb pas geleden ook deze sokken gekocht bij de Action. Prima dingen, lopen heerlijk en geen last van zweetvoeten!! En die naad, daar merkte ik echt helemaal niks van....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.