Crivit Pro Running sport bh van de Lidl: mijn ervaringen

crivit sportkleding
Ik testte de grijze rechtsonderin!

Van de Lidl ontving ik een pakketje met daarin onder andere een Crivit sportbh die geschikt is voor hardlopers.

Ik heb hem onmiddellijk aangedaan, en getest. Meestal draag ik een Hema sportbh, maar het is leuk eens wat anders te proberen.

Hier onder lees je mijn ervaringen met de Crivit Pro Running sport bh van de Lidl.

Crivit Pro Running bh: omschrijving

De Crivit sport bh is gemaakt van NILIT-Breeze, functional fibre. Oftewel van technisch materiaal dat vocht van je lichaam weg transporteert. Dit soort materiaal vind ik één van de belangrijkste voorwaarden van hardloopkleding. Dus hier word ik blij van.

Andere eigenschappen van de Crivit sportbh:

 • Er zitten removable pads in. Ik heb een bescheiden b-cup dus dat vind ik leuk
 • Support band system
 • Geen naden aan de binnenkant die kunnen gaan schuren
 • Materiaal: 72% polyamide, waarvan 35% NILIT Breeze en 21% polyester, waarvan 7% elastane
 • Je trekt deze bh aan over je hoofd
 • Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren

Mijn ervaring met de Crivit Pro Running bh

Mijn bh-maat is 75B, en mijn kledingmaat is 40. De Crivit sportbh die ik testte is een maat M/40-42. Wat mij betreft klopte de maat prima. Ik deed hem aan, en hij zat meteen als een huis. Ik had echt het gevoel dat 'de meisjes' goed ingepakt zaten. Die konden echt geen kant meer op.

Tijdens het hardlopen bleef de bh prima zitten, en ondersteunde goed.

Ook het uiterlijk van de Crivit sportbh mag er zijn. Ik houd wel van grijs, en het licht oranje randje geeft hem net wat extra kleur.

crivit sportbh

Eén verbeterpunt voor de Crivit sport bh

Er was één ding dat ik niet zo fijn vond aan de Crivit sport bh. En dat was dat ik hem als vrij strak ervaarde. Dat is ook iets wat met mij persoonlijk te maken heeft. Ik vind kleding al heel snel te strak zitten. Maar in dit geval zorgde de strakke pasvorm voor vetkussentjes...

Toen ik de bh aan mijn jongste dochter liet zien zei ze:

'Je moet aan de bovenkant even je borsten er beter in doen!'

Maar ik had alles er al in gepropt wat ik er in kon krijgen. Wat overbleef waren dus die onfortuinlijke vetkussentjes. Nou zou het best kunnen dat het aan mijn lichaam ligt.

crivit sportbh

Screen Shot 2016-05-08 at 09.48.30

Conclusie over de Crivit sportbh

De Crivit sport bh is gemaakt van het juiste materiaal, dat je huid koel en droog houdt. Bovendien doet hij waar een bh voor bedoeld is: hij ondersteunt de boezem uitstekend. Het uiterlijk mag er ook beslist zijn.

Voor mij persoonlijk zit hij een beetje te strak, waardoor ik vetkussentjes kreeg.

Bovendien ben ik niet zo'n fan van sportbh's die je over je hoofd moet aan- en uittrekken. Zeker na het hardlopen als ik zweterig bent, is het vaak een hele worsteling om zo'n bh uit te krijgen. Ik geef daarom de voorkeur aan een sportbh die ik aan de achterkant kan openen en sluiten.

Praktische informatie over de Crivit sportbh

De Crivit sportbh is te koop voor 9,95 bij de Lidl. Ik probeerde inmiddels ook een Lidl hardloopbroek!

Wat zijn jouw ervaringen met de Crivit sportbh?

Lees ook mijn review van een eerdere Crivit sport bh en mijn review: Sportbeha Hema

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik hem ook in huid gehad, maar teruggebracht. Ik kan er niet goed tegen als de schouderbanden te dicht bij mij nek zitten, zeker als ze zo strak zitten. Ik krijg dan last van mijn nek ....

 2. Ik heb de hardloopbeha's die Lidl een paar weken geleden verkochten. Had dezelfde vorig jaar al gekocht in zwart en paars en nu hadden ze ze weer (in mooi blauw). Heb nu vier stuks. Die ik kocht hebben wel een sluiting achter en een racerback. Zitten heerlijk (beter dan shockabsorber), kosten maar 6,95 en vetkussentjes? Ach, die heb ik toch altijd. 🙂

 3. Oh, die heb ik 'gemist' in de aanbieding!

  Ik heb net een (veel duurdere) traction Triumph gekocht en die zit ook erg goed. Met mijn 80E heb ik wel echt een goede BH nodig bij het lopen.
  Maar als deze nog eens in de aanbieding is wil ik er nog wel één bij 🙂

 4. Oh kijk dat vind ik ook altijd een probleem, ik wil graag dat ze net die kussentjes erbij pakken of niet geven. Over je hoofd aan trekken vind ik dan niet zo erg

 5. Ik denk dat die beha voor jou te klein was. Je bent hardstikke slank!
  Ik draag ook graag shirtbeha's. De mooie beugelbeha's draag ik alleen onder shirts in de zomermaanden. Dat staat net even mooier.

  1. Misschien was dat het. Maar de maat klopte wel: 40/42. Wellicht viel hij klein uit. Of het model is gewoon niet geschikt voor mij.

  1. Ik zou als ik jou was volgende keer een L(44/46) nemen, dan zitten de vetkussentjes zoals jij het noemt er ook goed in. Ik denk dat je dochter dat bedoelde, van:mam een maatje groter had beter gepast en zou ook mooier zitten. Ik zou ook een L nemen,zeker met mijn bh maat 80 c. En een XL meenemen mocht die beter zitten dan gaat de L terug. Dus volgende keer de L meenemen, thuis passen,te klein is omruilen voor een maat groter. En anders even naar Hema gaan en ook daar 3 maten meenemen,passen bij c&a en wat te klein is terugbrengen,dat doe ik ook. En daarvan kon ik een 75 c aan terwijl ik normaal 75 d van gewone bh heb. Succes.

 6. Ooit Hema gehoord? Is maar 8 euro. Fijne sportbh’s . Ook de heavy sport bh in zwart is een must have om in je kast te hebben. Met 18 euro iets duurder ,maar een fijne sportbh. En is de maat niet goed dan is omruilen geen probleem. Ik zou bij Lidl toch een L nemen. Ik ben ook smal van boven en kies dan ook voor een L. Ik heb zelf 75/80c en zou dan ook voor de L gaan. Lidl sportbh’s vallen zeker vrij klein,zo’n twee maten. Ik dacht zelf ook omdat ik normaal een S neem bij Hema dan ik bij Lidl een M zou passen,maar dat bleek te klein. En ook ik had vetjes aan de zijkant die niet goed werden meegenomen in de bh. Terugbracht, L meegenomen, thuis gepast en ja de L nam ook de vetjes aan de zijkant mee. Nou en dat er een L in staat,niemand die het ziet,als het maar goed past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.