Als moeder het goede voorbeeld geven

Posted September 22, 2007 by Nicole in Moederschap en hardlopen / 1 Comment

Stiekem hoop ik met mijn hardloop-praktijken de kinderen een goed voorbeeld te geven. Ik bedoel maar, zo’n sportieve moeder die om de dag gaat rennen, moet toch een bepaalde norm neerzetten bij die lui?
Graag geef ik ze hardlopen cadeau als middel tegen somberheid, als middel voor zelfvertrouwen, innerlijk evenwicht en als methode om zichzelf te hervinden. Het is 1 van mijn betere cadeau’s aan de kinderen! Al zeg ik het zelf.
En dat zal ook wel moeten, want niemand anders zegt het. Toen ik op een dag hoopvol aan Maartje vroeg: “Hee Maartje, word jij later net zo goed als mij? Dat je ook om de dag gaat hardlopen, en heel gelukkig word?” (Met dit soort cadeau’s moet je een beetje hoog inzetten.)
‘Nee’, zei Maartje kordaat, ‘want ik vind hardlopen Stom.’
Toen heb ik eerst zelf nog maar een blokje om gerend om Maartje te laten zien hoe goed ik met teleurstellingen omga.
Als cadeau.

One response to “Als moeder het goede voorbeeld geven

 1. Hoi Nicole,
  Leuk dat je even op mijn blog langskwam. Heb net de stukjes van jou zitten lezen en je schrijft leuk hoor! Herkenbaar ook.
  Heb je echt met Ot in een draagdoek hard gelopen?? Dan zal ‘t zonder hem helemaal wel een makkie zijn 😉
  ‘k Hou je in de gaten…
  Groetsels,
  Carla (momenteel met stijve nek dus absoluut niet mobiel meer…aargh!)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.