Vals plat

Je hebt van die dagen waarop de zon je teder wakker kust, de luchten zijn stralend blauw en alles wijst er op dat dit een heerlijke dag wordt.

Maar dan zeuren de kinderen dat hun boterham te dun belegd is, gooien ze hun beker met kleverige ranja om, en raken ze vervolgens slaags omdat de één 'raar' naar de ander keek. Dan weet je dat je te maken heb met vals plat: het ziet er makkelijk uit, maar de praktijk blijkt weerbarstig!

Vals plat staat in de loperswereld bekend als een heuvel die zich heeft vermomd als een plat stuk. Nietsvermoedend ren je er over, maar al snel versnelt je ademhaling en begint je lichaam te zeuren dat het moe wordt. En omdat het vals plat is, zit er geen piek in en kan kilometerslang duren, of in het geval van moederschap, járenlang.

Toch is het simpelweg een kwestie van de ene voet voor de andere zetten, en op een gegeven moment zul je merken: het wordt weer makkelijker!

Similar Posts

One Comment

  1. ik ken er ook zo een op een van min rondjes, vreselijk zijn ze! de wielerwereld kent de term ook trouwens....net als hongerklop: ken je die?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.