Zal ik wel of niet? Hardlopen als metafoor voor het leven.

hardlopen

Het leven als hardloper is niet zonder uitdagingen.

Zoals gigantische regenplassen in een zandweg.

Dan dringt zich een belangrijke vraag op: 'Kan ik dit springen?'

Problemen: er dwars doorheen of erom heen?

hardlopen

 

Zo'n waterplas vind ik een mooie metafoor voor het leven. Sommige problemen moet je aanpakken, en er dwars doorheen gaan. Dat is de beste manier om ermee te 'dealen.' Maar je hebt ook problemen waar je net zo goed omheen kunt lopen. Sterker nog, bij sommige problemen is dat zelfs de betere tactiek.

Deze waterplas viel wat mij betreft in de tweede categorie.

Ja, ik zou kunnen proberen om eroverheen te springen. Maar gezien de afstand wist ik de uitkomst al: ik zou ergens in de waterplas belanden. Met natte voeten zou ik vervolgens nog ruim 20 minuten naar huis moeten soppen, met het risico op een vervelende verkoudheid/griep.

Ik zag dat aan de zijkanten van de plas een hele smalle strook aarde zat, waar ik overheen kon tippelen lángs de regenplas.

Ik ging niet uit mijn comfort zone

Dus nee, ik ging niet uit mijn comfort zone om over deze regenplas te springen. Ik vind dat 'uit je comfort zone komen,' vaak zwaar overschat wordt. Niet voor niets zei Sheldon Cooper uit de serie The Big Bang Theory:

'They don't call it the comfort zone for nothing.'

Soms is het verstandiger om binnen je comfort zone te blijven, omdat je daar op de lange termijn beter mee af bent.

Zie ook Hardlopen in de regen.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.