Wat maken ze die hartmonitors slim tegenwoordig

optimale trainingszoneVorige week heb ik de eerbiedwaardige leeftijd van 43 bereikt, hetgeen ik heb gevierd met een bezoek aan de MacDonalds met man en kinderen, en een uitje met mijn moeder, dochters en zus naar het Duitse plaatsje Bocholt.

Optimale trainingszone veranderd

Want ik vind dat je als 43-jarige wel enige zelfkennis mag hebben, en toepassen. Dus voor mij geen groot feest, maar gewoon een uitje met mijn gezin. Niet omdat ik mijn verjaardag niet wil vieren, maar omdat ik hem op míjn manier wil vieren. Zo ging mijn verjaardag dus rustig voorbij, en ik was hem eigenlijk alweer bijna vergeten.

Maar vandaag zorgde mijn hartslagmonitor ervoor dat ik me mijn nieuwe leeftijd herinnerde, want mijn optimale trainingszone is veranderd! En ík heb beslist niet aan de knopjes gezeten. Want ik snap weinig van mijn Polar FT4. Ik kan me er net mee redden, en aangezien ik te beroerd ben me in de gebruiksaanwijzing te verdiepen, blijft het daarbij.

Polar FT4 is verrassend slim

Ik rende de laatste kilometers van het Pannenkoekenhuis in Westendorp naar huis, mijn hartslag 151, maar met het bericht dat ik 'not in zone' was! Dat vond ik maar raar, want 151 was altijd mijn maximale hartslag voor optimale training. Eerst dacht ik dat het horloge zeker kapot was, maar toen zag ik dat ook de ondergrens naar beneden was bijgesteld: voortaan ligt mijn optimale trainingszone blijkbaar tussen 115 en 150.

Toen ik dat aan mijn man vertelde rekende hij onmiddelijk 40 jaar vooruit, en vroeg zich af hoe mijn trainingszone dan zal zijn als ik 83 ben. Persoonlijk denk ik dat ik dan alleen al met wandelen fantastisch bezig ben!

Weet jij wat jouw optimale trainingszone is, en houd je daar rekening mee?

Similar Posts

3 Comments

 1. Gister toevallig uitgebreide uitleg over g@rmin, pol@r en tim3x gehad en mijn hartslag was bij het horen van de prijzen gelijk van slag ... ben er nog niet aan uit wat ik nou wil. Herstel, ik ben er wel aan uit, maar mijn portemonnee nog niet.

  Heb wel het advies gehad om met een hartslagmeter te gaan trainen maar ben nog zoekende hoe en wat mijn training daarop aan te passen.

 2. Ik heb geen hartslagmeter, of eigenlijk heb ik er wel een maar de batterijen van dat ding zijn zo snel leeg en ze zijn zo verrekte duur en er zit geen GPS in. Veel te lange zin om te zeggen dat ik mijn Polar niet gebruik.
  Ik gebruik met telefoon met GPS maar die houdt mijn hartslag niet bij. Ik heb zitten kijken naar een Nike horloge met GPS. Aardig betaalbaar en lijkt meer functies te hebben dan de goedkope Garmin.

 3. Hi Nicole,

  Ook ik was jarig en vierde die nog wat minder (vorig jaar jubileum wel uitgebreid hoor)... Garmin stelt het niet automatisch bij, dus je blogje was een goede reminder.

  En natuurlijk nog van harte gefeliciteerd!!!

  groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.