Gestresst? Doe 'What comes naturally'. Ga hardlopen.

Voel jij je soms gespannen? Of gestresst? Doordat je nog zoveel moet doen bijvoorbeeld? Doe dan 'What comes naturally' en ga hardlopen. Want dat overschot aan adrenaline moet ergens heen!

Vechten of vluchten, dat is de vraag!

Vallend gebekerte, moddervoeten op net gedweilde vloeren, slaande deuren, deuren die niet worden dichtgetrokken, vuistgevechten, onderlinge spionage, het is maar een greep uit de dagelijkse stressoren waarmee je als moeder op een willekeurige dag te maken krijgt. Het mag dan ook geen wonder heten dat veel moeders op een adrenaline high rondstuiteren.

Zij zijn in opperste staat van paraatheid: klaar om te vechten of vluchten.

Vechten en slaan mag niet als moeder

Helaas weet de pedagogisch correcte moeder dat Vechten geen optie is, hoezeer haar handen ook jeuken. Dan is er gelukkig plan b: vluchten oftewel hardlopen. Dus trek met je jeukende handen je sportschoenen aan en laat al die adrenaline een uitlaatklep vinden in een instinctieve respons.

'Ja maar de kinderen dan?', vraag je je wellicht af? Je kunt ze toch niet zomaar alleen laten? Geen nood, zet ze op hun fiets en laat ze meefietsen. Toen mijn zoon Ot 6 was, wierp hij zich op als mijn persoonlijke trainer.  Hij trainde mij zoals hij zijn pokemons trainde. Hij voorzag een grote toekomst voor me en voorspelde dat ik ooit klaar zou zijn om te te evolueren tot Pikachu! En baby's gesp je in een babyjogger.

En als dat ook allemaal geen optie is, dan biedt een loopband uitkomst.

Vluchten kan altijd!

Hoewel Frans Halsema op melancholieke toon zong 'Vluchten kan niet meer, 'k zou niet weten hoe, vluchten kan niet meer,'k zou niet weten waarnaar toe?, kan vluchten altijd, zij het in het geval van een loopband inderdaad nergens naar toe.

Vluchten, het werkte voor de holbewoners, en het werkt voor de moderne moeder.

Conclusie

Anno 2018 moet je als vrouw veel ballen tegelijk in de lucht houden. De meeste vrouwen combineren een (parttime) baan met een gezin. Dat kan best stressvol zijn. Het is verstandig en gezond om die stress en adrenaline op een natuurlijke wijze af te voeren. Dus doe vooral 'what comes naturally' en ga lekker hardlopen.

Ik heb zelf echt het gevoel dat ik dankzij hardlopen mentaal gezond ben gebleven in barre tijden. Hardlopen biedt een natuurlijke manier om al die stress uit je systeem af te voeren. Ik gebruik mijn stressgevoel als het ware als brandstof voor mijn looprondjes.

En daarna voel ik me altijd rustiger.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.