Sportonderbroek van de Hema voor 7,97

hema sportondergoedBij de Hema hebben ze weer nieuwe sportonderbroeken. 'Nilit Breeze' staat er op. Met daaronder veelbelovend 'The cooling Comfort Fiber'. De prijs is vriendelijk: 7,95.

Nilit Breeze onderbroeken van de Hema

De Nilit breeze onderbroeken zijn alleen verkrijgbaar in een model met pijpjes. De mogelijke kleuren zijn zwart en fuchsia roze. Op het kaartje dat aan de onderbroek bungelt staat:

Fabrics knitted with Nilit Breeze fibers keep wearers cool and more comfortable during & after physical activity and even in hot weather.

Het broekje heeft de volgende eigenschappen:

  • Cooling effect (dit ondergoed zou je 1 graad koeler houden)
  • UV protection
  • Comfortable fit
  • Soft feel

nilit

Nilit Breeze sportonderbroek in de praktijk

Voor 7,95 besloot ik de gok te wagen en zo'n Nilit Breeze sportonderbroek te  proberen. Ik ben geen sportonderbroeken gewend, en draag eigenlijk al mijn hele 'hardloopcarrière' gewoon katoenen slipjes onder mijn hardlooptight.

Toen ik hem voor het eerst aan deed viel me op dat hij inderdaad heel zacht en comfortabel aanvoelt. De 'soft feel' en 'comfortable fit' kloppen dus wel. Wat betreft de belofte van UV protection: dat is natuurlijk een beetje flauwekul, want de delen die deze sportonderbroek bedekt zien zelden tot nooit het daglicht!

Het cooling effect zou nog moeten blijken.

Nilit Breeze sportonderbroek bij dansles

Ik besloot de sportonderbroek eerst eens uit te proberen op dansles op zondagavond. Tijdens de jive heeft mijn rok nog wel eens de neiging nogal hoog op te zwieren, en dan is zo'n grote onderbroek wel netjes! De onderbroek blijft op zich goed zitten, en kruipt niet tussen de billen. Maar ik had wel het gevoel dat de pijpjes een beetje omhoog kropen.

Over Nilit Breeze

Op de Hema website is het Nilit Breeze ondergoed nergens te vinden! Maar de makers van Nilit Breeze hebben een informatieve website of dit materiaal. Hieronder een video waarin een sportbh van Nilit breeze gedemonstreerd wordt.

Conclusie over Nilit Breeze sportonderbroek bij de Hema

De Nilit Breeze sportonderbroek zit wel lekker, maar de pijpjes hebben de neiging om wat omhoog te schuiven. Wat betreft het koel houden: daar geloof ik eigenlijk weinig van. Maar het materiaal is lekker zacht, en hij zit verder wel comfortabel.

Wat ik mis bij de informatie over Nilite Breeze is waar het vocht blijft. Transporteert deze stof transpiratievocht weg van de huid? Want dát vind ik pas echt belangrijk. Overigens heb ik wel het idéé dat deze onderbroek zweet wegvoert.

Maar al met al heb je voor 7,95 een prima sportonderbroek.

Leestip

Hardloop onderbroeken

Hema sportlegging review 2024

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.