Sportarmband van de Zeeman 2,95

sportarmband Bij de Zeeman kocht ik voor 2,95 een sportarmband.

Zo'n sportarmband is bedoeld om tijdens het hardlopen/sporten makkelijk je smartphone if iPod mee te nemen, of te beluisteren. Daarnaast beschermt zo'n sportarmband je smarphone natuurlijk ook tegen wind en regen!

Eerder testte ik al eens een sportarmband van het merk Tunebelt. Maar die kost 19,95! Een groot verschil dus met de sportarmband van de Zeeman!

De vraag is natuurlijk: voldoet de Zeeman sportarmband net zo goed als de veel duurdere Tunebelt sportarmband?

Zeeman sportarmband 2,95 versus Tunebelt Sportarmband 19,95

Als je de banden naast elkaar legt dan lijkt de ruimte voor de smartphone bij de Zeeman sportarmband een stuk groter. Ook is de sportarmband van de Zeeman langer.

Zeeman sportarmband Tunebelt Sportarmband
43 cm lang 38 cm lang
ruimte voor smartphone: 12x8 ruimte voor smartphone: 12x6
Lengte klittenband: 3,8 cm Lengte klittenband: 20 cm
Blikken gesp met randjes Zwarte gesp
Touchscreen werkt uitstekend Touchscreen werkt

Algemene observaties

De Tunebelt sportarmband oogt luxer.  De gesp waarmee je de sportarmband vastmaakt is van zwart materiaal. Bij de Zeeman variant is de gesp metaalkleurig, en heeft scherpe randjes.

Klittenband

Maar het grootste verschil is toch wel het klittenband! De sportarmband van de Zeeman heeft maar een armzalige 3 cm 'klittenband' om de sportarmband mee vast te zetten. Dat korte stukje zorgt er ook voor dat mensen met dunnere armbanden de sportarmband niet echt strak kunnen trekken! Bij mij zat hij te los.

De sportarmband van Tunebelt heeft maar liefst 20 cm klittenband, en kun je dus perfect op maat maken.

Touchscreen

Bij beide kun je door het 'plastic' de smartphone bedienen. Dat vond ik bij de Zeeman sportarmband fijner gaan. Ook vond ik het plastic van de Zeeman sportarmband minder spiegelen.

Conclusie

Als je stevige bovenarmen hebt, lijkt mij de sportarmband van de Zeeman een prima alternatief voor de Tunebelt sportarmband. Zeker gezien de prijs. Mijn grootste probleem met de Zeeman sportarmband was namelijk dat ik hem niet strak genoeg kon om doen. Verder functioneerde hij prima.

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik loop er bij meer dingen tegen aan dat het klittenband niet groot genoeg is, dat had ik ook bij de H&M loopriem. Maar daar heb ik een goedkoper oplossing voor. Je kan namelijk bij de hema gewoon klittenband kopen wat plakt. Dan hoef je het niet perse vast te naaien. Ideaal. Ik kan zo gauw niet vinden op de HEMA site hoe duur het is, maar het zal rond de 3-5 euro zijn en dan ben je nog steeds goedkoper uit. En je kan het klittenband voor veel meer dingen gebruiken!

    1. Wat een goede oplossing Veerlez! Ik ben zelf bijvoorbeeld helemaal niet handig met naald en draad. En op deze manier is het heel makkelijk om het klittenband te verlengen.

  2. Bij mij is ook het klittebandstukje te kort met als gevolg dat de band afzakt. Plakklitteband ga ik eens proberen! Verder heel erg tevreden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.