Sport-bh Hema

sporbh hemaAfgelopen donderdag kocht ik een sportbh bij de Hema. Ik viel voor het uiterlijk en de vriendelijke prijs van 12,50.

Inmiddels heb ik de sportbh van de Hema een paar keer gedragen, en plotseling zingt in mijn hoofd steeds onderstaand liedje uit Kinderen voor Kinderen:

‘Oooh ik word gek van dat ding.
Ik spring en ik wiebel.
Hij prikt en hij jeukt hij pluist en hij kriebelt.
Ik word gek van dat ding.
ik spring en ik wiebel.
En hij prikt en hij jeukt hij pluist en hij kriebelt.’ (Kinderen voor Kinderen, Kriebeltrui)

Het enige dat niet klopt in het liedje is het pluizen. Maar het prikken, jeuken en kriebelen zijn helaas wel degelijk van toepassing…

In onderstaand filmpje zie je een meisje dat precies verwoord wat ik voel als ik deze sportbh draag!

Sportbh van de Hema

Laat ik beginnen met te zeggen dat hij zit als een huis! Ik heb het idee dat deze bh ‘de meisjes’ goed ondersteund. En wat ik er ook heel fijn aan vind is dat hij achter sluit met haakjes, zoals de meeste gewone bh’s. Ik ben niet zo’n fan van sportbh’s die je over je hoofd moet aantrekken. Ik vind die ook altijd zo lastig om weer uit te trekken! Zeker als je bezweet bent na het hardlopen.

Volgens het label in de bh bestaat deze sportbh van de Hema uit 78% polyamide, 13% elasthan en 9% polyester. Nergens op het etiket stond iets vermeld over technisch materiaal dat transpiratievocht van het lichaam wegvoert. Normaliter is dat voor mij een reden om sportkleding níet te kopen. Maar ik vond de bh zo mooi, dat ik me over dit bezwaar heen zette.

Sporbh van de Hema: het probleem

Hoewel de bh dus prima zit, is er één groot probleem: hij schuurt, kriebelt en jeukt bij de onderarmen. Zeg maar het plekje waar de cup eindigt en de rand van de bh begint. Zie foto:

sporbh

En dat dan aan weerszijden. Superjammer, want ik vind het verder echt een geweldige bh. Zeker voor 12,50.

Wat zijn jullie ervaringen met de sporbh’s van de Hema?

 N.B. Soms wordt het gekriebel wel minder na een kwartiertje.

Update juli 2015

Inmiddels kriebelt de sportbh van de Hema niet meer. Sterker nog: het is mijn lievelings sport-bh geworden. Als ze hem in andere leuke kleurtjes hadden, kocht ik er nog eentje.

One Response to Sport-bh Hema

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.