Rennen in winterweer: kleed je als een ui

Zowel als moeder, en als hardloper, geloof ik ferm in het Deense spreekwoord: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding!’ Of was het nou Noors of Zweeds?

Kinderkleding voor winterweer

En dus heb ik voor de kinderen thermo-ondergoed gekocht bij de Wibra en Zeeman, en geïnvesteerd in handschoenen en sjaals. Zeker nu we op het platteland wonen bleek de gebruikelijke winterkleding tekort te schieten.

Vanaf ons vorige adres kon ik met de jongste twee naar school wándelen, en de oudste drie hoefden niet meer dan 20 minuten te fietsen. Gelukkig blijken de aanpassingen in de kledij goed te werken: de kinderen klagen niet over de kou. Wel over de wind, die ze keihard laat werken om vooruit te komen!

Ik kleed me als een ui

Als hardloper vind ik de kou wel een puzzel: ik wil me beslist niet te koud kleden, maar te warm is ook afschuwelijk. Alle hardloopliteratuur benadrukt het belang van lagen, en dus kleed ik mij als een ui!

Nu de temperaturen niet meer boven het vriespunt komen overdag hul ik mij in de volgende kledingstukken:

  1. thermohemd van de Zeeman
  2. thermo tights van Scapino
  3. dunne hardloopbroek van H&M
  4. hardlooptrui van Kruidvat
  5. Adidas bodywarmer
  6. Hardloopjack met mouwen
  7. en natuurlijk een muts, handschoenen en sjaal.

Wat een enorme lijst met kleding! Maar het voldeed: ik had het noch koud, noch warm.

Beïnvloedt het weer jou als hardloper?
En hoe pas jij je aan, aan het weer?

4 Responses to Rennen in winterweer: kleed je als een ui

  1. Ook hier (in CH) was het koud, ik heb alle kleren die ik de afgelopen jaren bij de Lidl & sportwinkel bij elkaar heb gesprokkeld over elkaar heen gedragen + een pet met oorflappen. Gek genoeg had ik het idee dat het hardlopen een stuk makkelijker ging. Maar dat kan ook de euforie zijn dat ik ondanks de extreme kou toch was gaan lopen 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.