Polar FT4 kapot: wat is een goed alternatief?

hardloophorloge

Mijn hardloophorloge, een Polar FT4 is kapot.

In eerste instantie dacht ik dat ik gewoon de batterij weer moest vervangen. Maar nadat ik dit had gedaan, ad 7,50 voor de batterij, bleef het scherm hardnekkig blank.

Kapot dus... Ik kocht dit hardloophorloge in 2011 en heb er ongeveer 5 jaar mee gedaan. Geen idee of dit lang of kort is voor een sporthorloge.

Fitbit Charge HR onvoldoende als vervanger voor hardloophorloge

Eerst probeerde ik mijn hartslag en dergelijke bij te houden met mijn Fitbit Charge HR, maar die meet toch niet accuraat genoeg vind ik.

Nieuw hardloophorloge kopen

Daarom heb ik besloten een nieuw hardloophorloge te kopen. Maar ik wil niet weer een Polar FT4, ook al was die makkelijk te bedienen.

Het grootste nadeel aan de Polar FT4 vind ik dat je de verzamelde gegevens niet kunt uploaden naar de computer. Je moet ze handmatig bijhouden.

Wat ik zoek in een hardloophorloge

 1. Ik wil liever geen borstband meer om moeten doen. Dus ik zoek een hardloophorloge dat goed werkt zonder borstband.
 2. Hij moet accuraat mijn hartslag meten.
 3. Hij moet mijn gemiddelde hartslag vastleggen.
 4. Hij moet meten of ik in mijn aerobe of anaerobe zone zit. Ik wil dus mijn hartslag zones kunnen zien.
 5. Hij moet de duur van een rondje bijhouden.
 6. Hij moet het aantal verbrande calorieën registeren.
 7. Hij moet supermakkelijk te bedienen zijn, want ik ben best een dombo als het gaat om het bedienen van apparatuur en ik heb een hekel aangebruiksaanwijzingen lezen.
 8. De gegevens moeten geupload kunnen worden.
 9. Maximale prijs: 150,-

GPS lijkt me een leuke bonus, maar is niet noodzakelijk. Muziek luister ik wel via mijn smartphone dus dat hoeft ook niet.

Advies gevraagd voor nieuw hardloophorloge

Graag hoor ik welk sporthorloge/ hardloophorloge jullie kunnen aanraden.

Ik ben geen competitieve hardloper, maar ik weet wel graag hoeveel calorieën ik verbrand, wat mijn hartslag doet en in welke zone ik loop. De bediening moet vooral niet te moeilijk zijn, en ik wil liever geen borstband meer nodig hebben.

Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!

Welke type hardloophorloge kunnen jullie aanraden? En hoe lang doe jij gemiddeld met een hardloophorloge?

Similar Posts

12 Comments

 1. Hoi
  Ik loop met de tom tom multisport cardio. De voorganger van de nieuwe tom tom spark.
  Volgens mij heeft hij alles waar je naar zoekt.
  Hartslag via de pols is bij mij accuraat en je kan je zones bij je vaste gegevens invullen. Tijdens het lopen geeft hij hartslag weer en de zone. Verder gps, afstand, snelheid enz. Na afloop naar app op je telefoon (mysports van tom tom) ook op de computer en evt te koppelen met runkeeper ed voor als je daar nu mee werkt.
  Geen ervaring met ander horloge maar ik ben tevreden met deze.
  Succes met je keuze.
  Gr.

   1. Ik had hem nieuw via marktplaats, was een gokje, maar gelukkig ging alles goed en heb er zo'n 2 jaar geleden dacht ik € 150 voor betaald. Ze werden zag ik later ook aangeboden via de rentepuntenwinkel van de ING. Net even gekeken en daar bieden ze nu de vervanger de Spark met muziek aan voor € 189 en een boel rentepunten. Maar mocht je bij de ING bank zitten, dan zou je zo een stuk goedkoper aan het nieuwe horloge kunnen komen. het horloge dat ik heb, heb ik nog wel eens als aanbiedingen langs zien komen. Ik denk dat je hem nu tussen de 100 en 150 zou moeten kunnen vinden?

 2. Hallo Nicole,
  Ik heb ook de Tomtom Multisport Cardio en die bevalt goed. Eigenschappen zoals hiervoor beschreven.
  Groet,
  Ellen

 3. Ik loop met de Fitbit surge, doet alles en is accuraat en kan ik continu dragen. Niet enkel voor lopen maar ook fietsen, wandelen en ook voor de loopband of cross-trainer. Enkel de prijs weet ik niet of het binnen de range zit, was een geschenk ?Succes met het kiezen

 4. Hallo Nicole
  Ik heb een Garmin Forerunner maar die meet je hartslag niet. Downloading is ook niet eenvoudig vind ik. Niet kopen.
  Zou je eens een stukje willen schrijven waarom je je hartslag en je zone zo belangrijk vindt? Je bent niet competitief en ook niet op een training schema (geloof ik). Is het medische interesse? Wat doe je als het te hoog of the laag is? Ga je dan naar de dokter?
  Wat maakt het uit, als jij maar van je loopjes geniet?
  Just curious!

  1. Hoi Mieke,

   bedankt voor de feedback. De Garmin Forerunner ga ik dus zeker niet nemen.

   Ik zal een post gaan schrijven over je vragen. Leuk onderwerp!

 5. Hi Nicole,

  HIer is onlangs een review geplaatst shutupandrun.net/2016/12/my-favorite-running-watch-ever-tomtom.html Misschien heb je er wat aan. Je moet er even zelf de URL voorzetten want die komt niet door je filter.

  Groetjes,

  Dorothé

 6. Hier ook erg tevreden over de fitbit surge. Bedenk wel dat hartslag meten altijd lastig blijft voor polsmeters, vooral bij hoge hartslagen.

 7. Ik heb een Polar M400 die is alleen wel met hartslagband. Is ook meteen activitytracker, en waterdicht. Ik heb hem al een jaar nu en ben er nog steeds heel blij mee, heb hem altijd om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.