Nieuwe mantra

Ik heb een nieuwe mantra! Mantra's worden geroemd als methode om je hardloopprestaties kracht bij te zetten. Om te voorkomen dat mijn mantra 'Hoe lang moet ik nog?' wordt, mag ik er graag gebruik van maken.

Zo hield ik mezelf jarenlang Nike's slogan: 'You can do it, you can do it, you can do it' voor, en prevelde ik in mijn religieuze periode 'Jezus Christus, zoon van God, ontferm u over mij.'

Maar mijn nieuwe mantra luidt 'Spaghetti!' Zo herinner ik mezelf er aan mijn schouders, die ik meestal ter hoogte van mijn oren heb zitten, te ontspannen, en de spanning in mijn armen en benen los te laten. Mijn hele lichaam wordt zo losjes en soepel als gekookte spaghetti.

Ook als moeder komt deze nieuwe mantra vaak van pas. Als ik mijn zoon moet helpen met zijn huiswerk, en ik vlekken voor mijn ogen krijg roep ik snel: 'Spaghetti!' en dan worden ze meteen minder.

Heb jij een mantra bij het hardlopen?
Welke?

Similar Posts

4 Comments

  1. Een Mantra???
    Mijn hemel, dus dat kan je er ook zomaar spontaan bij krijgen?
    Geen blessureleed meer maar Matra-leed... Tja, ik vertel mezelf in de eerste kilometer soms af, dat dit loopje hem niet gaat worden, maar ik herhaal het niet tot vervelends toe. Ik denk eigenlijk nergens aan, ben al blij als ik levend thuis kom...
    een Mantra... niet eens zo'n gek idee eigenlijk!

  2. Ik ben toch maar saai: ik kan het....is de mijne...

    He, ik heb eindelijk weer een functionerend Nike+ profiel gebaokken: RunningRepel, maar ik kan jou niet meer vinden: wil jij een request sturen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.