Looprokjes op rokjesdagloop

rokjesloopBij rokjesdag denken de meeste mensen aan de overleden schrijver Martin Bril. Hoewel hij de term niet bedacht heeft, maakte hij het woord wel zo populair dat het een eigen wikipediapagina kreeg! En op 7 april wordt er een heuse looprokjesdag gehouden.

Over rokjesdag

Martin Bril werd als een heuse autoriteit gezien op het gebied van rokjesdag:

'Het luistert nauw met deze dag. Van alle kanten bereikt mij de vraag wanneer het rokjesdag is. Televisieprogramma’s, tijdschriften, radioshows, passanten op straat. Iedereen heeft het erover. Sommigen noemen het overigens bloesjesdag. Ik niet.

Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen. Tot zover de definitie waarop ongetwijfeld het een en ander valt af te dingen, maar daar heb ik geen zin in, sterker nog; het is een prachtige definitie.'

Looprokjes en hardlooprokjes op de rokjesdagloop

Stiekem kijk ik al uit naar het moment dat ik mijn hardlooptights en lange loopbroeken weer naar achter in de kast kan verbannen, en mijn hardlooprokjes weer kan dragen! Het kan mij niet snel genoeg zijn.

Maar op de rokjesdagloop zul je mij niet zien, want ik ben geen fan van massale evenementen. Zelfs niet als ik mezelf voorhoud dat ik binnen no time alleen zal zijn vanwege mijn trage tempo.

Inschrijven voor de rokjesdagloop

Maar voor iedereen die graag looprokjes of hardlooprokjes draagt: je kunt je nu nog inschrijven voor de rokjesdagloop!

De nieuwe start- en finishlocatie is het Sportcentrum Universum op het Science Park in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer. Het parcours voert langs de Oosterringdijk en door het fraaie Flevopark.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.