Last van bindingsangst bij sportscholen?

sporttegoed.nlHardlopen is hartstikke gezond en goed om te doen. Maar helaas schijnt het nog beter te zijn als je het combineert met bijvoorbeeld krachttraining of yoga.

Een jaar lang deed ik bij de sportschool Bodybalance. Dat voelde goed. Ik moet het toegeven. Door mijn spieren te versterken, werd ik vast ook een betere hardloper. Maar toen ging onze auto kapot, en kon ik een paar weken niet naar de sportschool. En dat was de doodsklap. Ik ben nooit meer terug gegaan.

Naar de sportschool zonder abonnement!

Eén van de belangrijkste redenen dan ik niet naar de sportschool ga, is dat ik me niet voor langere tijd wil vastleggen. Bij de meeste sportscholen moet je een abonnement nemen waar je voor minimaal 6 maanden vast zit. Dat is onder andere waarom ik hardlopen zo fijn vind! Ik zit aan niets en niemand vast.

Maar voor iedereen die zich niet voor langere periodes aan een sportschool wil verbinden is er nu een oplossing! Via sporttegoed.nl kun je per keer betalen. Ze noemen het prepaid sporten. Je kunt zelfs sporttegoed-kaarten kopen bij o.a. de Primera.

Hoe werkt sporttegoed.nl?

 1. Je maakt een account op sporttegoed.nl. Dit is gratis.
 2. Vervolgens kun je je sporttegoed saldo opwaarderen. Minimaal moet je er 7,50 opzetten. Opwaarderen kun je doen met iDeal, creditcard of een sporttegoed kaart.
 3. Vervolgens boek je de sportschool waar je naar toe wilt.
 4. Je krijgt je e-ticket per mail.

Hoe voordelig is sporttegoed.nl?

'Is sporttegoed.nl voordeliger dan een abonnement?' vroeg ik me af. Op de homepage van sporttegoed.nl kun je je postcode invullen, en dan krijg je een overzicht van de sportscholen waar je naar toe kunt met sporttegoed.nl.

Goedkope sportschool is onvoordeliger met sporttegoed.nl

De goedkoopste sportschool bij mij in de omgeving kost 4,95 per keer. Dat is Basic Fit. Dus ik surfte naar de website van Basic fit. Voor 15,95 kun je daar een maand lang onbeperkt sporten. Stel ik ga daar één keer per week naar toe met sporttegoed.nl. Dan ben ik met sporttegoed.nl per maand 19,80 kwijt. Dat is dus aanzienlijk meer dan als ik een abonnement neem.

Dure sportschool en sporttegoed.nl

Hoe zit het met de duurdere sportscholen? Het viel nog niet mee om de kosten van een abonnement bij de duurdere sportscholen te vinden! De meeste noemen geen prijzen. Sterker nog, het lukte me niet om ergens een prijsopgaaf van een abonnement te vinden! Dus baseer ik me maar even op mijn oude abonnement waarmee ik één keer per week mocht sporten. Dat kostte me per maand 25,-.

De prijzen van de duurdere sportscholen in mijn woonomgeving liggen rond de 9 euro. Ik ben dus met sporttegoed.nl een stuk duurder uit als ik wekelijks zou gaan.

Maar aangezien sporttegoed.nl juist is bedoeld voor mensen die níét wekelijks gaan, ben je bij twee keer per maand sporten goedkoper uit.

Conclusie over sporttegoed.nl

Sporttegoed.nl is handig voor de volgende mensen:

 • Mensen die niet vast willen zitten aan een abonnement
 • Mensen die een wekelijks bezoek aan de sportschool niet redden
 • Mensen die verschillende sportscholen willen kunnen bezoeken

Zo gauw je vaker dan 1 keer per week wilt sporten is sporttegoed.nl al snel duurder.

Praktische informatie

Schrijf je hier in bij sporttegoed.nl!

Heb jij een sportschoolabonnement? En wat zijn jouw ervaringen met sporttegoed.nl?

Similar Posts

6 Comments

 1. Wij hebben hier een sportschool en daar betaal je € 25,- per maand voor 2 x p.w. sporten. Dan mag je overal aan meedoen dus ook de groepslessen.
  Een opzegtermijn van 1 maand en als je een paar maanden niet kan dan (vanwege vakantie, blessure....) kan je het top zetten en ook geen inschrijfgeld.
  Mijn man sport daar al een aantal jaar. Goede begeleiding en niet mega groot.

 2. Ik sport in de zomer graag buiten, maar ik ga af en toe met mijn man mee naar de sportschool. Ik gebruik daar Sporttegoed voor, omdat je dan nergens aan vast zit.
  Omdat ik dit via een vriendin doorkreeg en zij een vriendenactie hadden kregen we ook nog extra Sporttegoed. Zij schijnen meer van dit soort acties te doen, want ik zag het ook bij T-mobile langskomen. Voor mij is het een prima oplossing.

  Claire

 3. Ik betaal € 26 per maand voor onbeperkt sporten (alleen groepslessen) en ik denk dat dat niet duur is. Je zit er niet gelijk een heel jaar aan vast en je hebt één maand opzegtermijn, wat ik redelijk vind. Ik heb zelf altijd last van drempelvrees om ergens nieuw naartoe te gaan, dus zo'n sporttegoed zou voor mij niets zijn. Voor anderen lijkt het me een prima mogelijkheid. Zeker als het een slechte winter zou zijn en je niet makkelijk buiten kunt hardlopen maar wel binnen op de loopband.

 4. Nee, geen sportschooltegoed. Maar ik combineer het lopen met Pilates-lessen en dat bevalt ook erg goed.
  En thuis werken aan de plank-challenge 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.