Hardloper Simone

IMG-20140622-WA0001

Als Simone (38) stond te kijken naar de sportieve hardloopprestaties van haar dochter dan kriebelde het wel eens.

Dus toen de athletiekvereniging van haar dochter een bootcamptraining voor de ouders organiseerde tijdens de training van de kinderen, besloot ze mee te doen. En ze ontdekte dat hardlopen haar goed af ging. Zo goed, dat ze het bleef doen. Ook nadat de training was afgelopen.

Hardlopen bleek de ideale sport voor Simone. Want vanwege een polsaandoening zijn veel sporten niet geschikt voor haar omdat de belasting van de pols daarbij te hoog is.

Simone is een alleenstaande moeder van een 14-jarige en een 11-jarige dochter.

Dit is haar hardloop verhaal!

Simones hardloopgewoontes

Ik loop bij voorkeur in de natuur. Maar dat is best lastig als je in Den Haag woont! Ik loop het liefst 's avonds, en nu het donker is blijf ik voor de veiligheid in de buurt van huizen lopen. Mijn streven is 3 keer in de week te lopen, maar dat lukt niet altijd. Ik loop alleen, want dan kan ik lekker in mijn eigen tempo lopen. Ik zou het wel leuk vinden om samen met iemand te lopen, maar ik ken niemand in de buurt die ook loopt.

Mijn hardloopmotivatie

Ik heb een moeilijk jaar achter de rug. Tijdens het hardlopen loop ik mijn hoofd leeg, en ren ik mijn frustraties eruit. Het is echt een uitlaatklep. Als ik niet kan lopen word ik onrustig. Daarnaast motiveert het me dat ik beter wordt in hardlopen.

Hardlopen en moederschap

Ik kan hardlopen zeker gebruiken in het moederschap. Door te sporten geef ik een goed voorbeeld aan de kinderen. Bovendien maakt het me een vrolijker moeder. Het leuke is dat het mijn dochter was die mij aan het hardlopen kreeg. Door háár ben ik enthousiast geworden. Ze heeft veel energie en het hardlopen is voor haar ook een uitlaatklep.

Ik raad hardlopen zeker aan kinderen aan. Er zijn tegenwoordig veel kinderen met ADHD. Voor deze kinderen is sporten heel goed, ook hardlopen. De medaille na de finish beloont hun prestatie en is bovendien goed voor het zelfvertrouwen.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met een Garmin sporthorloge. Ik vind een horloge prettiger dan een band om je arm met een telefoon erin. Ik luister meestal hardloopmuziek via een mp-3 speler. Maar soms kies ik voor rust om me heen, en loop ik zonder muziek.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe aan een paar wedstrijden mee. Ik ben erg perfectionistisch, en leg de lat voor mezelf erg hoog tijdens een wedstrijd. Ik wil bijvoorbeeld altijd mijn tijd verbeteren. Daarom wil ik niet te vaak meedoen. Een wedstrijd in motiveert me om nog meer te lopen. Mijn snelste tijd was 27.30 op de 5 km. Dat vond ik best een knappe prestatie, zeker omdat ik zelf train en hierin niet geholpen wordt. In mei loop ik met 2 collega's voor het eerst een 10 km. Daarvoor loop ik de City pier City loop, 5 km. Voor een prijs ga ik niet, maar wel voor verbetering.

Na de wedstrijd geniet ik van het gevoel van voldoening. Maar bij de start vraag ik me ook wel eens af: 'Waarom doe ik dit?!'

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag het liefst korte losse broekjes. Nu, in de winter, draag ik een lange hardloopbroek(tight). Maar ik kan niet wachten tot het beter weer is, en ik weer een korte broek kan dragen. Hardloopschoenen kopen vind ik niet zo leuk. Doordat ik lang ben heb ik een vrij grote schoenmaat en is de keuze beperkt. Momenteel loop ik op Asics.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Probeer het een tijdje. Het begin is moeilijk, maar je zult zien dat het geleidelijk aan beter gaat. Je kan de deur uitlopen wanneer je wilt. Het leven met kinderen en werken is soms druk.

Hardlopen is een moment voor jezelf, en geeft je energie.

Similar Posts

One Comment

  1. Herkenbaar dat grote voetenprobleem voor dames hardloopschoenen. Troost je want ik loop op maat 44 inderdaad ook van Ascics.

    Verder toi toi met alles en dat rennen je uitlaatklep mag blijven.

    Groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.