Hardlopen vanuit huis, of eerst ergens naar toe rijden?

starting pointIn de elf jaar dat ik nu hardloop heb ik als vertrekpunt altijd mijn huis gebruikt.

Op de één of andere manier kwam het niet eens bij me op om eerst ergens naar toe te rijden, en daar te gaan hardlopen. Het was ook juist het feit dat hardlopen zo makkelijk was, en dat ik alleen maar de voordeur hoefde uit te rennen, dat het zo aantrekkelijk voor me maakte.

Maar nu lonken soms toch nieuwe rondjes. Het lijkt me bijvoorbeeld zo leuk om vanuit het plaatsje Zeddam over de grens naar Duitsland te rennen, en dan in het buitenland koffie te drinken. Dit betekent echter wel dat ik eerst zo'n 17 kilometer moet rijden naar Zeddam, en ik heb mezelf nog niet zo ver weten te krijgen. Ik kies toch nog steeds voor de makkelijkste weg. Wel heb ik mijn afstanden vergroot. Zo ben ik afgelopen zondag naar het pannenkoekenhuis Erve Kots gerend, wat 18 kilometer van ons huis is. Mijn man pikt me dan daar weer op.

Hoe doen jullie dat? Loop je altijd vanuit huis, of rijd je ergens naar toe en ga je dan daar lopen? Of een mix van beide?

Similar Posts

4 Comments

 1. Hi Nicole,

  Met lopen probeer ik zo min mogelijk tijd te verliezen. Ik ga dus meestal vanaf huis en ren ergens naar toe. Vandaag ga ik naar de film de Marathon en daar ren ik dan heen. Andersom als ik al ergens anders ben trek ik ook vaak mijn loopschoenen aan (vakantie, bezoek bij anderen) Je kunt meestal wel ergens douchen. Combineren is de kunst.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Ik heb gelezen over die film. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
   Slim idee om je hardloopschoenen mee te nemen als je ergens op bezoek gaat. Combineren is inderdaad ideaal, en dat kun je met hardlopen goed.

 2. Mijn andere bijdrage is verdwenen... :(, maar er stond in dat ik vond dat je hier een leuke stekkie had!
  Ik stap zo de deur uit om te rennen, maar ik zou best graag ergens anders willen rennen, nieuwe omgeving, nieuwe route.
  Een goed idee.

 3. Meestal vertrek ik vanuit huis of vanuit het huis van één van de loopmaatjes. We wonen allemaal in dezelfde plaats, maar met het bos in de buurt is er een grote variatie aan rondjes mogelijk. Verder pas ik af en toe de tactiek van Dorothé toe. Vorige week bijvoorbeeld heeft mijn man me op 10 kilometer vanaf mijn schoonmoeder uit de auto gedropt.
  Maar echt in mijn eentje of met een groepje naar een hele andere plek rijden om daar te gaan lopen, dat doe ik eigenlijk nooit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.