Hardlopen tijdens innesteling

hardlopen tijdens innesteling

Hardlopen tijdens je zwangerschap mag gewoon. Maar hoe zit het met de periode waarin je graag zwanger wilt wórden? Hoe zit het bijvoorbeeld met hardlopen tijdens innesteling?

Wat is innesteling?

Innesteling wil zeggen dat een bevruchte eicel zich innestelt in de baarmoeder. Want alleen een bevruchte eicel is niet genoeg. Pas als zo'n eicel zich heeft ingenesteld ben je echt zwanger.

Om een zwangerschap en innesteling te bevorderen zie je dat vrouwen zich soms in allerlei bochten wringen. Zoals na het vrijen met  de benen omhoog gaan liggen om het de zaadcellen zo makkelijk mogelijk te maken de eicel te bereiken.

Zo bezien kun je je voorstellen dat veel vrouwen zich afvragen:

Kan hardlopen tijdens innesteling kwaad?

Want je lichaam komt bij elke stap immers hard op de grond. Kan al dat wiebelen, bonken en bewegen geen kwaad? Kan een eitje zich dan wel innestelen?

Als je zwanger wilt worden, wil je natuurlijk niet per ongeluk een bevrucht eitje los schudden!

Hardlopen tijdens innesteling

Laten we beginnen met te zeggen: als hardlopen tijdens innesteling een zwangerschap kon saboteren, dan waren er heel wat minder ongelukjes! Een morning after pil is niet meer nodig! Gescheurd condoom? Ga snel even flink hardlopen!

Hardlopen tijdens innesteling: waarom het geen kwaad kan

De reden dat veel vrouwen denken dat een bevruchte eicel door elkaar wordt gehusseld in de baarmoeder tijdens het hardlopen, komt door dit plaatje van de baarmoeder.

baarmoeder

In dit plaatje zit er een holte in de baarmoeder. Een beetje zoals bij een opgeblazen ballon. Maar een bevruchte eicel wordt netjes omgeven door de wanden van de baarmoeder. Die kan er dus echt niet uitvallen.

Op de Engelse wikipedia omschrijven ze de baarmoeder als een 'mere slit', oftewel slechts een spleet. Pas als je zwanger bént, en je baby gaat groeien wordt de ruimte in de baarmoeder groter. Dus je hoeft echt niet bang te zijn dat een bevruchte eicel rondstuitert in je baarmoeder.

Toch twijfels over hardlopen tijdens innesteling?

Ben je toch bezorgd, of twijfel je? Check het dan altijd even bij je verloskundige of gynaecoloog!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.